Päivi Poukka:”Me saamme kasvattaa, mutta myös kasvaa” 


Kahden lapsen äiti ja pienen pojan isoäiti Päivi Poukka jakaa monen vanhemman huolen jälkikasvusta maailman monenlaisten ajan tuulten keskellä. Lääkkeeksi hän esittää panostusta kristilliseen kasvatukseen ja rukoukseen.   Kahteen otteeseen Sleyn…

Erikoisuuden tavoittelija 


Luontokuvaaja Henry Lehto on erikoistunut poikkeavan värisiin luontokappaleisiin. Lehdolla on myös palvelemisen kutsumus. Hän on vuosikymmenten ajan antanut aikaansa vaikeassa tilanteessa olevien ihmisten auttamiseen.   Harva suomalainen on syntynyt Pakistanissa….

Uususkonnollisuudella on Virossa laajat markkinat   


Vanhat uskomukset ja uushenkisyys ovat virolaisten elämässä arkipäivää, kertovat lähetystyöntekijä Kirsi Vimpari  ja väitöskirjatutkija Indrek Pekko.   Ihan heti ei tule ajatelleeksi, että Virossa on lähetyskenttänä jotakin samaa kuin esimerkiksi Japanissa…

”Jumala, miten sinä tämän ratkaiset?”     


Albert Häggblomin elämässä on ollut vaiheita, joissa suunta eteenpäin on tuntunut olevan täysin hukassa. Raskaina aikoina Raamatun merkitys on entisestään syventynyt suurperheen isälle, papille ja Slefin toiminnanjohtajalle.   Aamuisin, kun perhe…

Espoon positiivisin ihminen 


Hannu Hätönen, 70, johtaa Hyvä arki ry:tä, joka on tarjonnut elintarvikeapua Espoossa jo yli 30 vuotta. Hätösellä on henkilökohtaista kokemusta niin menestymisestä kuin paljon menettämisestä.   Hyvä arki ry jakaa ruokaa…

Kahdeksan vuotta maailman keskipisteessä 


Juutalaisuuden ja kristinuskon suhteen tutkiminen on merkinnyt Sanna Erelälle tarpomista mielenkiintoisessa maastossa. Vuosia sitten alkaneen pohdinnan tuloksena myös teologin ikkunasta näkyvä maisema muuttui.  Lähtemiset ja paluut. Ne tulivat Sanna Erelälle…

Entinen feministi 


Soili Haverinen ajatteli ala-asteikäisenä, että tytöt ovat kaikessa parempia kuin pojat. Nykyään hän on sitä mieltä, että kristinusko antaa naiselle suuremman arvon kuin feminismi.   Kirkolliskokouksen ruokailussa päät kääntyivät viime syksynä….

Missä ovat maltilliset sillanrakentajat? 


Tietokirjailija Katleena Kortesuon mielestä sekä kirkossa että yhteiskunnassa tarvitaan konservatiiveja ja liberaaleja, jotka kykenevät näkemään toisensa muutenkin kuin hyvinä tai pahoina.     Tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja Katleena Kortesuo pelkää tosissaan suomalaisen…

Haavojen sitoja


Kirjailija ja psykiatri Joel Haahtela kirjoittaa romaaneja vilpittömille ja uteliaille etsijöille. Jumalan läsnäolo on ollut lohduttava vastaus hänen omaan kaipaukseensa.   Toisinaan kirjailija Joel Haahtela ei saa unta tai hänellä on…

Mika Aaltola: ”Totta kai olen kristitty” 


Pitkäperjantaina Mika Aaltola tviittasi kuvan ristiinnaulitusta Kristuksesta ja siteerasi Raamattua. Aaltolan mukaan syntiinlankeemus näkyy ja tuntuu nyt, kun Euroopassa soditaan. Ihmisyys on vaakalaudalla. Ulkopoliittisessa instituutissa Helsingissä ei ole erityisiä turvatoimia….

Lukulistalla Lutheria ja Nietzscheä  


Suomeen pyritään perustamaan lähivuosina klassinen kristillinen lukio. Klassisen kristillisen koulutuksen arvostus on kasvanut voimakkaasti viimeisinä vuosikymmeninä erityisesti Yhdysvalloissa.   Klassinen kristillinen koulutus ei ole tuontitavaraa rapakon takaa, vaan sen historia ulottuu…

Tutkimusmatkalla


Eeva Johanssonilla on aina mukanaan jokin kirja. Hyvään tarinaan uppoutuminen on pelastus vaikka silloin, kun joutuu odottamaan pitkään passijonossa. Mutta Eeva lukee romaaneja erityisesti siksi, että ne avaavat ikkunoita ihmisyyteen.  …

Harhateiltä kotiin


Raikasääninen duo Siiri&Laura helisyttää kauniisti radiossa: ”Eksyneen harhateiltä kotiin kuljettaa, armossaan toivottomalle toivoa antaa…”. Toinen laulajista, Siiri Kotiaho, tietää, mistä laulaa.   Nuoruusvuosinaan Siiri Kotiaho ei paljon uskonasioita miettinyt.    – Kristinusko…

Yhdessä tunnemme Jumalan paremmin kuin yksin 


Ekumenia on rikastuttanut oululaisen Veijo Koivulan hengellistä elämää vuosikymmenten ajan. Tutustuminen toisiin kirkkoihin kuuluviin kristittyihin on katkaissut kärjen ennakkoluuloihin ja tietämättömyyteen perustuvalta kritiikiltä.   Kysymykseen uskoontulosta rovasti Koivula vastaa periluterilaisesti. Hän…

”Pelastus vapauttaa myös jurottamisesta”


Kristillisestä toivosta ei voi puhua ilman, että otetaan tosissaan maailmassa oleva kärsimys ja traagisuus. Näin ajattelee piispa Jari Jolkkonen, jonka idealistinen ihmiskäsitys romahti kolmekymmentä vuotta sitten.      Kuopion piispa Jari…

”Elämä ei ole valmis paketti”


Yksikään vanhempi ei ole turvassa siltä, että hänen lapselleen tulee vaikeuksia. Neljän pojan äiti Anna Tikkasella on yksi toive ylitse muiden: että äidit olisivat armollisia sekä itseään että toisiaan kohtaan.   …

Outoja aloitteita, myönteinen ministeri


Jo toisena vuonna peräkkäin kirkolliskokous siirtyi tutulta paikaltaan toukokuulta elokuun alkuun. Koronaltasuojautumistoimenpiteistä huolimatta kokousviikko soljunee totuttuun tapaan. Vielä on auki, jatketaanko kokousta perjantain lounaan jälkeen. Asioita on kyllä paljon ja…

Saako kristitty paeta hengenvaarallista kulkutautia?


Kuuntele äänikirjana! Ob man vor dem Sterben fliehen möge. WA 23:338–379 (1527). Suom. Erkki Koskenniemi, Timo Nisula ja Pasi Palmu (2020) Muutama sana johdannoksi Heinäkuussa vuonna 1527 Wittenbergiin saapui rutto….