”Armolahjat on tarkoitettu ihmisten rakastamista varten”  

 

Lakkasiko kielilläpuhuminen ja profetointi apostolien jälkeen? Voiko tunnustuksellinen luterilainen olla karismaatikko? Sleyn Satakunnan pastorit Markus Malmivaara ja Johan Helkkula toivovat, että armolahjoja käytettäisiin rohkeasti seurakunnan arjessa.  

Kun Sleyn Satakunnan piiripastori Markus Malmivaara vuosia sitten alkoi puhua kielillä, hän koki saaneensa kirjaimellisesti armolahjan.  

-Elämässäni oli vaikea vaihe. Kun mies oli täysin pois pelistä, Jumala hyvyydessään ja rakkaudessaan antoi minulle kielilläpuhumisen lahjan. Se oli Jumalan valtavaa armoa, hän kertoo.  

Malmivaara käyttää Jumalan antamaa kieltä pääosin henkilökohtaisena rukouskielenä, mutta muutaman kerran hän on myös ollut tilanteessa, jossa paikalla on ollut ihminen, joka on pystynyt selittämään, mitä hän puhuu.  

-Ensiksi on tärkeää, että joukko, jossa kielillä puhutaan ja niitä selitetään, on turvallinen. Toiseksi paikalla olevien täytyy aina koetella, pitääkö selitys yhtä Raamatun kanssa. Kaikki, mikä ei ole linjassa, blokataan pois.  

Puhuuko Jumala? 

Armolahjojen arviointi ja rajojen vetäminen on Malmivaaran mielestä erittäin tärkeää siksi, että ”kaikenlaista voi olla ja onkin”.   

Opetus armolahjoista on hyvin kirjavaa niin Suomen Siionissa kuin maailmanlaajuisestikin.  

Monet opettavat esimerkiksi erillistä Pyhän Hengen kastetta, jonka merkkinä on kielillä puhuminen. Paavali sanoo kuitenkin selväsanaisesti, etteivät kaikki puhu kielillä.  

-Joillekin taas Jumalan äänen kuuleminen tuntuu olevan kaikki kaikessa. Raamattu on kiinni pöydällä, mutta odotetaan, että Jumala puhuisi minulle suoraan ja johdattaisi, kuvaa puolestaan Sleyn Satakunnan piirivastaava Johan Helkkula.  

Uuden testamentin profetia ei välttämättä aina suuntaudu tulevaisuuteen, vaan tuo käsillä olevaan seurakunnan tilanteeseen esimerkiksi rohkaisua tai kehotusta parannukseen.  

-Jumala voi tietysti antaa meille seurakunnan keskelle profetiaa myös tulevasta. Tällöin kuitenkin täytyy paitsi punnita Raamatun sanalla, myös jaksaa rauhallisesti odottaa, toteutuuko sana. Kaikkea ei voi suin päin ottaa vastaan, Markus Malmivaara sanoo.  

Malmivaaran mukaan oikeassa profetiassa ei ole koskaan pelottavaa sävyä.  

-Meidän Herramme ei ole uhkaava, vaan Hän tuo valon ja ilon varjoistenkin näkyjen keskelle ja Hänellä on kaikki hallussaan. Parannukseenkin Hän kehottaa rakkaudessa.  

Lue koko juttu Sanansaattajan numerosta 11/2022.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: