Myanmarin aktio: 10.1. Pimeässä loistava valo

Reissumme alkaa pikkuhiljaa lähestymään loppua kohti. Vielä saamme kuitenkin nauttia Myanmarin kauniista luonnosta, hymyilevistä ihmisistä ja koskettavasta kristittyjen yhteydestä.

Tänään kävimme vierailemassa Bagon lähetyskentällä työskentelevän Myanmarilaisen lähettiperheen luona, jonka isä on pastori. Alue, jossa kävimme on vahvaa buddhalaisuus-aluetta, ja kristittyjä on todella vähän. Bagossa asuvan pastorin työtehtäviin kuuluu iltapäiväkerhon pitäminen, kyläläisiin tutustiminen ja vieraileminen heidän luonaan, sunnuntaisin aamulla pyhäkoulun pitäminen 15-20 buddhalaiselle lapselle ja myöhemmin muutamasta kristitystä perheestä koostuvan seurakunnan kokoontuminen.


On rohkaisevaa kuulla miten perhe jaksaa tehdä Jumalan meille antamaa työtä paikassa, jossa työn hedelmää ei synny helposti eikä nopeasti. En usko, että perhe pystyisi tekemään lähetystyötä Bagossa omilla voimillaan. Jumala on perheen sinne johdattanut ja Hän pitää heistä huolen. Vaikka buddhalaisuus on syvälle juurtunutta kansan keskellä, on meidän Jumalamme kuitenkin voimallisempi kaikkea. Hän pystyy tekemään suuria meidän pienten ihmisten kautta. Hänen kauttaan meillä on toivo.


Kierrettyämme kylässä lähdimme ajamaan Yangoniin päin ja matkalla pysähdyimme ravintolaan syömään, joka oli ennestään tuntematon paikka meille kaikille. Martin jutteli ravointolan työntekijän kanssa ja sai selville, että tämä on kristitty. Lähtiessämme meille toivotettiin Jumalan siunausta. Tuntui lohdulliselta konkreettisesti tavata kristitty buddhalaisella alueella, kun aiemmin päivällä oli puhuttu siitä, miten vähän kristittyjä paikkakunnalla on. Jumala johdattaa meitä niihin paikkoihin ja kohtaamisiin, jotka ovat meille tarkoitettuja, sen sai tänään konkreettisesti huomata. 


Lähettiperheen kodin seinällä oli taulu, jossa oli Joh.8:12 sanat:  "Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." Tämä raamatunkohta olkoon teillekin rohkaisuna arjen keskellä. 
Kun Jeesus on matkalla mukana, on meidän turvallista jatkaa lähetyselämäämme, missä ikinä me olemmekaan. 

Olkaa siunattuja!

  • Evankeliset Opiskelijat
Sleyn messut
Raamattu tutuksi

Monipuolista gospel-musiikkia 24/7.

Kuuntele »