EO:n aktio suuntautuu tänä syksynä Viroon

 

Parin viikon aikana aktiolaiset pääsevät tutustumaan Viron seurakuntaelämään ja lähetystyöhön Kirsi Vimparin opastuksella.
Tänä syksynä Evankelisten opiskelijoiden aktiomatka tehdään Viroon. Kahdeksan aktiolaisen porukka valittiin toukokuussa ja he kokoontuivat ensimmäisen kerran kesäkuun aikana. Aktiolaisia valitsemassa olivat EO:n pääsihteeri Aleksi Kuokkanen ja lähetyspappi Johannes Häkämies.

– Koossa on ensimmäisen tutustumiskerran perusteella upea sakki. Aktioon lähtijät ovat monipuolisesti lahjakkaita ja täydentävät hienosti toisiaan, Häkämies kuvailee.
Aktioon valitaan lähtijät hakemusten perusteella Evankelisista opiskelijoista ympäri Suomen. Vaatimuksina on muiden muassa kiinnostus lähetystyötä kohtaan, luterilainen vakaumus sekä halu palvella omilla lahjoillaan.

Lähetystä lähellä

Häkämies kertoo, että aktio on matalan kynnyksen tutustumismatka lähetystyöhön. Aktio pyritään järjestämään vuosittain ja mahdollisuuksien mukaan vuorotellaan kaikilla Sleyn lähetyskentillä. Virossa oltiin viimeksi vuonna 2009.
– Jokainen aktio on erilainen ja kontaktit erilaisia, vaikka samaan maahan mennäänkin. Tällä kertaa paikan päällä on lähettinä Kirsi Vimpari. Hän tutustuttaa aktiolaiset käytännön työhön Tartossa, Häkämies sanoo.
– Toisella aktioviikolla osallistutaan Neljän Tuulen ristivaellukseen, joka on tavoittava työmuoto. Lisäksi kutsutaan ihmisiä mukaan Keilan kirkkopäiville.

EO:n aktioista on hyviä kokemuksia aikaisemmilta vuosilta. Paikan päälle lähetyskentälle matkustaminen on synnyttänyt aktiolaisissa lähetysintoa. Osa on jopa ryhtynyt vakavissaan pohtimaan lähetystyöhön lähtemistä pidemmäksi aikaa.

Aktiosta innostusta

Aktioon osallistuville Henna Soiniselle ja Alina Laaksamolle Viro ei ole entuudestaan kovin tuttu maa.
– Olen muutaman vuoden miettinyt aktioon lähtemistä, mutta en ole uskaltanut. Viro on kuitenkin niin lähellä, että on helppoa mennä, Soininen sanoo.

– Koen, että sukulaiskansana me suomalaiset olemme tietyllä tavalla erityisasemassa evankeliumin levittämisessä virolaisten keskuuteen esimerkiksi juuri kielen takia, Laaksamo kuvailee.

Tuleva Viron-aktio on molemmille ensikosketuksia lähetystyöhön. Soinista reissussa kiinnostaakin erityisesti käytännön lähetystyön näkeminen.

– Arvostan lähetystyön tekemistä ja haluan tietää mitä se on. Eniten odotan sitä, että pääsen näkemään, millaista Viron kirkon toiminta on. Olen kuullut, että kristittyjä on vähän ja samoin toimintaa on niukemmin kuin Suomessa, Soininen kertoo.

– Olin todella yllättynyt kuullessani kuinka ateistisia virolaiset keskimääräisesti ovat. Olin aina ennen luullut, että kirkolla olisi Virossa suunnilleen samanlainen asema kuin täällä Suomessa, Laaksamo toteaa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: