Hallitus kokoontui: ensi vuonna lähetyskurssi!

 

Uusi hallitus kokoontui ensimmäisen kerran järjestäytymisensä jälkeen. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa vapaaehtoistyötä ja lähetyskurssia.

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen uusi hallitus aloitti työskentelynsä ensimmäisessä kokouksessaan Tampereella perjantaina 30.8. Hallitus valittiin kesän jäsenkokouksessa Porin Evankeliumijuhlassa.

Hallitus myönsi kokouksessaan uusia vapaaehtoistyön valtakirjoja Miika Lehtiselle Vetelistä ja Sini-Kaarina ja Timo Lintoselle Oulusta. Valtakirja on tunnustus siitä, että vapaaehtoistyöntekijä on käynyt Evankeliumiyhdistyksen järjestämän vapaaehtoistyön koulutuksen. 

– Vapaaehtoistyö on toimintamme selkäranka. Evankeliumiyhdistyksen työ tarvitsee vapaaehtoisia kaikenlaisiin tehtäviin. Lisäksi tarvitsemme myös niitä vapaaehtoisia, jotka ovat erityisesti perehtyneet johonkin tiettyyn tapaan antaa oma arvokas panoksensa järjestön työn hyväksi. Eräs hyvä, ja ehkä samalla perinteisin, tapa on saada koulutusta puhujan tehtävään. Valtakirja vakuuttaa, että henkilö on saanut koulutusta evankelisesta teologiasta, puheen pitämisestä ja lisäksi piirityöntekijä on puoltanut valtakirjan myöntämistä, kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen kertoo. 

Puhujakoulutus ei suinkaan ole ainoa vapaaehtoiskoulutuksen muoto. Vapaaehtoistyön koulutusta annetaan myös esimerkiksi lapsi- ja varhaisnuorisotyöhön sekä äänentoistotehtäviin. 

– Vapaaehtoistyön koulutuksen monimuotoisuus kuvastaa hyvin sitä, että vapaaehtoisia tarvitaan mitä erilaisimpiin tehtäviin, Tarvainen jatkaa. 

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös Evankeliumiyhdistyksen taloutta. Hallitus linjasi tavoitteet, joiden perusteella johtoryhmä ryhtyy työhönsä vuoden 2020 budjettia laatiessaan. 

– Annetuilla tavoitteilla astutaan jälleen muutama askel lähemmäs taloudellista tasapainoa. Tarkoituksenamme on saavuttaa tasapaino seuraavan kahden tai kolmen vuoden kuluessa. Antamamme tavoitteet eivät ole dramaattiset, mutta eivät myöskään vähäpätöiset. Tavoitteena on kattaa osa vajeesta lisääntyvillä tuloilla ja osa menoja karsimalla. Olemme kiitollisia siitä aktiivisuudesta, jolla evankelinen väki on lähtenyt tukemaan järjestöä viime aikoina, hallituksen uusi puheenjohtaja Mika Latva-Rasku kuvaa.

Karkun evankeliselle opistolle hallitus antoi valtuuden jatkaa aloitettu putkisaneeraushanke loppuun. 

– Putkisaneeraushanke on taloustilanteeseemme nähden arvokas kokonaisuus, mutta Karkun opiston kiinteistön kunto on tärkeä asia, jotta se voi palvella tarkoituksessaan, Latva-Rasku jatkaa.

Viime aikoina Pohjois-Suomen tilanne on herättänyt paljon kysymyksiä. Pohjois-Suomen piiri menetti yhteistoimintaneuvotteluissa työntekijänsä. Perjantaina kokoontunut hallitus päätti, että aluksi piirissä voidaan järjestää tilaisuuksia, joista maksetaan tilaisuuskohtainen palkkio, mutta tulevaisuudessa toiminta voi jälleen kasvaa. 

– Olemme saaneet Pohjois-Suomesta viestiä, jonka mukaan alueella on halua koota työntekijälle tukirengas. Olen luottavainen sen suhteen, että se lähtee käyntiin. Tukirenkaan myötä piiriin voidaan palkata osa- tai kokoaikainen työntekijä, puheenjohtaja Latva-Rasku linjaa. 

Keväästä 2019 alkaen 50% työpanoksella tiedottajana toimineen Martti Pyykösen määräaikainen työsuhde vakinaistettiin. Pyykönen jatkaa 50% osuudella Sley-Media Oy:n Sanansaattaja-lehden toimitussihteerinä ja 50% osuudella Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen tiedottajana.

Hiljattain useita työntekijämuutoksia kokeneeseen Etelä-Hämeen piiriin kiinnitettiin Jarkko Läspä 30% osuudella Etelä-Hämeen piirityöhön. Läspän työsopimus solmitaan vuodeksi. Hän on pitkäaikainen Evankeliumiyhdistyksen vastuunkantaja. Läspän tehtävät Etelä-Hämeessä suuntautuvat julistustyöhön ja Hämeenlinnan Luther-talon asiainhoitoon. Teemu Haataja jatkaa piirin yhteyshenkilönä muiden töittensä ohella. 

Hallitus päätti myös, että vuonna 2020 järjestetään jälleen lähetyskurssi. Rekrytointi kurssille alkaa jo tämän syksyn aikana. Haastattelut ja soveltuvuustestit järjestetään keväällä ja kurssilaiset valitaan alkukesästä. 

Lähetyskurssi järjestetään Kirkon lähetystyön keskuksen uuden Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutuksen mukaisena moduulikurssina. 

– Lähetystyö on ydintoimintaamme ja on hienoa, että on jälleen ihmisiä, jotka haluavat lähteä, sillä kentille tarvitaan väkeä. Halumme on pitää nykyinen lähetystyön määrä vakiona ja se merkitsee sitä, että uutta työvoimaa on jatkuvasti koulutettava. Koulutuksen tulee tapahtua riittävän varhain, sillä kurssin järjestämisestä kestää puolesta vuodesta vuoteen, että ensimmäiset uudet lähetit saadaan kentille töihin, itsekin kuusi vuotta Tokiossa lähetystyötä tehnyt Latva-Rasku kertoo. 

Lisää uudesta lähetyskurssista voit lukea Sanansaattaja-lehden numerosta 19/2019. Lehti ilmestyy 18.9. 


Jaa tämä artikkeli



Lisää artikkeleita: