”Jokainen on tervetullut raamattukurssille”

 

Erkki Koskenniemi on luotsannut Karkun evankelisella opistolla jo seitsemänkymmentä raamattukurssia. Seuraava kolmen kuukauden mittainen kurssi alkaa tammikuun lopussa. 

Karkun evankelisen opiston kolmen kuukauden mittainen raamattukurssi on tarjonnut mahdollisuuden pysähtymiselle jo neljällä eri vuosikymmenellä. Kurssi pitää suosionsa yllä edelleen.

– Syitä tulla raamattukurssille on monia. Joku haluaa tietoa, toinen pohtia elämäntilannettaan, kolmas viettää välivuotta ja neljäs kaipaa vahvistusta uskolleen, kuvailee kurssin vetäjä, pastori Erkki Koskenniemi. Koskenniemi on Sleyn raamattukoulutussihteeri.

Raamattuopetuksen lisäksi kurssin tärkeää antia ovat keskustelut, joihin eri ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat kurssilaiset tuovat laveutta. Koskenniemen mukaan kurssilla syntyy melkein aina myös elämänmittaisia ihmissuhteita.

– Jokainen kurssi on erilainen ja innostava. Kun Raamattu alkaa elää ihmisten sydämissä, synnyttää se ainutlaatuisia kohtaamisia Sanan äärellä.

Raamattukursseja neljällä vuosikymmenellä

Erkki Koskenniemi veti ensimmäisen raamattukurssinsa Karkun evankelisella opistolla keväällä 1987. Nyt kursseja on takana jo seitsemänkymmentä. Seuraava kurssi alkaa tammikuun lopussa ja kestää huhtikuun loppuun.

– Kolmeen kuukauteen mahtuu 324 opetustuntia. Aloitamme Roomalaiskirjeestä, jatkamme evankeliumeihin ja käymme läpi myös Vanhaa testamenttia, Koskenniemi kertoo.

Pääosassa kurssilla on raamattuopetus, mutta jokin verran käydään läpi myös ns. tukiaineita, kuten Israelin historiaa ja maantietoa.

Toivomme on Jumalassa

Yksi raamattukurssin merkitys on tuoda toivoa ja valoa sitä kaipaaville. Koskenniemen mukaan tämä on korostunut viime vuosina yhä enemmän.

– Vaikka yhteiskunnan kehityskulut tai kirkon tilanne huolestuttavat meistä monia, on tärkeä muistaa, että Jumalassa meillä on toivo. Raamattukurssilla saamme katsoa Jumalaa kohti ja tuntea, kun Jumala luo uutta, Koskenniemi sanoo.

Kukaan ei tiedä, millainen maailma tai kirkko on esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua. Silti Koskenniemen mukaan on varmaa, että Raamatun tuntevia ihmisiä tarvitaan.

– Raamatun tuntemus on hiipunut maassamme pahasti. Kuitenkin se on paitsi tärkeä osa suomalaista kulttuuria, myös kaiken hengellisen elämän lähtökohta.

Vuosi kerrallaan

Erkki Koskenniemen puoliso Marja Koskenniemi jäi joulun alla eläkkeelle Karkun evankelisen opiston rehtorin tehtävistä. Erkki Koskenniemi sanoo jatkavansa työelämässä vuosi kerrallaan.  Kevään ja syksyn raamattukurssien lisäksi hän luotsaa kesällä rippikoulua.

– Rakastan sekä paimenen työtäni että tutkimuksen tekemistä, mutta varmasti takanani on enemmänraamattukursseja ja ripareja kuin edessäpäin.

Koskenniemi on huolissaan päivittäisen Raamatun lukemisen vähentymisestä. Hän sanoo painottavansa raamattukursseilla asian merkitystä ja kannustaa myös kotisivuillaan (koskenniemi.fi) tarttumaan Raamattuun joka päivä – esimerkiksi laatimansa Uuden testamentin sinisen reitin avulla. Tammikuun 17. päivänä alkaa puolestaan Koskenniemen, Jari Rankisen ja Martti Pyykösen vetämä kolmen päivän ilmainen verkkoraamattukurssi nimeltään Tapahtui Jerusalemissa.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumisen 31.1.2022 alkavasta raamattukurssista löydät osoitteesta https://keokarkku.fi/linjat/raamattukurssi/ sekä verkkoraamattukoulusta osoitteesta https://keokarkku.fi/leirit-ja-kurssit/tapahtui-jerusalemissa-verkkoraamattukoulu/


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: