Kirkko ilman Jumalaa on kulissi

 

“Jumalanpalvelus tarjoaa tauon arjen keskelle. Se antaa mahdollisuuden toimia erilaisissa vapaaehtoistehtävissä.” Näin todetaan Suomen ev.lut. kirkon nettisivulla, jossa kerrotaan, mitä kirkon jäsen jäsenyydestään saa.

Joskus tuntuu siltä, että kirkko yrittää säilyttää uskottavuuttaan jälkikristillisessä ajassa yrittämällä määritellä omaa olemustaan ja toimintaansa ilman hengellistä ulottuvuutta. Kirkon sivuilla kerrotaan, että kirkko järjestää monenlaista sosiaalista ja kulttuurista toimintaa ja ylläpitää hautausmaita. Lapsille ja nuorille on tarjolla kerho- ja leiritoimintaa, diakoniatyö tukee elämän vastoinkäymisissä ja kirkkorakennuksista pidetään huolta. Siksi kannattaa kuulua kirkkoon ja tukea sitä verorahoilla. Mutta eikö kirkko ilman hengellistä todellisuutta ole vain pelkkä tyhjä kulissi? Kuka haluaa tukea kulissien pönkittämistä? Mikä on kirkko ilman Jumalaa?

Kirkko ei ole kulttuurilaitos, eikä jumalanpalvelus ole vain tauko arjen keskellä. Se ei ole aktiivista tekemistä kaipaavien puuhamaa. Jumalanpalvelus on paikka, jossa kohdataan Pyhä. Jumalanpalvelusta vietetään, koska Jumala on totta. Jumalanpalvelukseen osallistutaan, jotta hengellinen todellisuus saisi sijaa sydämissä; jotta Jumala saisi hoitaa ja kantaa tiellä. Jumalanpalveluksessa Jumalan valtakunta laskeutuu maan päälle ja Jumalan kansa yhtyy yhdessä taivaan joukon kanssa taivaalliseen jumalanpalvelukseen. Taivas ja maa kohtaavat. Syntinen kohtaa Vapahtajan ja saa syntinsä anteeksi. Siksi jumalanpalvelukseen kannattaa tulla.

Evankeliumiyhdistyksen työn yhtenä painopisteenä on jumalanpalvelusyhteisöjen – tai messuyhteisöjen – rakentaminen ja hoitaminen. Haluamme kutsua ihmisiä kotiin, hengelliseen kotiin, jossa saa turvallisin mielin kuulla Jumalan sanaa ja kohdata Kristuksen pyhässä ehtoollisessa ja niin tulla Jumalan hoitamaksi. Tässäkin lehdessä on lista evankeliumiyhdistyksen ensi sunnuntain jumalanpalveluksista eri puolilla Suomea. Tervetuloa jumalanpalvelukseen – tervetuloa kotiin.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: