Maija Nyman innostuu arkikohtaamisista

 

Kirjailija ja hengellisen työn tekijä Maija Nyman toivoo, että seurakunnissa puhuttaisiin enemmän anteeksiannosta ja sovinnosta, sillä parhaimmillaan ihmisten välinen yhteys on arpisten yhteyttä sovinnon sillalla.

 Voisiko Maija Nymanin uudella kirjalla olla osuvampaa nimeä kuin Ja hänelle sattui niin? Äitienpäiväksi ilmestyvään teokseen Maija on koonnut erilaisia sattumuksia ja tapahtumia rikkaan elämänsä varrelta. Kirjan nimi juontuu Ruutin kirjasta (Ruut 2:3, KR 38).  

– Minulle Raamatun naiset ovat valtavan rakkaita. Yksi kirjani, Naisia kaivolla, kertoo heistä. Siitä on tehty myös espanjan- ja ranskankieliset laitokset.  

Haastattelun aikana tarinoita elävästä elämästä pulpahtelee Maijan mieleen. Hän on oppinut, että kun asiat menevät toisin kuin on suunnitellut, Jumalalla on sormensa pelissä. Näin tapahtui esimerkiksi vuosia sitten, kun Maija oli menossa Hope for Europe – Women in Leadership -konferenssiin Kroatiaan yhdessä Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkäsen kanssa. Maija oli onnistunut hankkimaan edulliset lentoliput Ljulbjanaan. Matkalla heille valkeni, että kohdemaa oli väärä – Slovenia eikä Kroatia.  

– Rupesimme nauramaan ja mietimme, että mikähän tarkoitus tällä on. Jumala ei tee virheitä, Maija kertoo.  

– Elämä on niin rikasta, kun tottelee Jumalaa, Maija sanoo.  

Hänelle se ei tarkoita mitään outoa irti arjesta olevaa hengellisyyttä, vaan todellista ja arkista elämää, jossa Jumala on läsnä ja johdattaa.  

– Kun Jeesus lupaa meille elämän ja yltäkylläisyyden, siihen sisältyy ihmisen persoonaan sopivia elementtejä. Vasta keski-iän jälkeen rohkenin olla omaa lajiani. Harvapa meistä osaa olla nuoresta pitäen omanlaisensa.  

Maija on kasvanut ainoana lapsena. Nuorena aikuisena hän olisi halunnut lähteä opiskelemaan musiikkia.  

– En ollut silloin tarpeeksi voimakas puolustaakseni haluani musiikin pariin. Maisteri piti olla työläisvanhempien mielestä.  

Lukion jälkeen Maija opiskelikin jonkin aikaa yliopistossa, mutta kaipasi jotain käytännöllisempää ja lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Sitä työtä hän ei ennättänyt pitkään tehdä, kun Jumala johdatti hänet hengelliseen työhön. Vaikka asiat eivät ole aina menneet niin kuin on toivonut ja on tullut yllättäviä käänteitä, vuosien kuluttua on kuitenkin voinut nähdä, että hyvin on käynyt ja monia rikkaita kokemuksia on tullut menetettyjen mahdollisuuksien tilalle.  

– Pitää elää pitkään, että alkaa nähdä asioiden merkityksiä. Aikaisemmin sitä halusi heti selityksiä, että tämä varmasti tarkoittaa sitä. Nyt osaa paremmin ajatella, että mitähän tuostakin kivusta kehittyy. 

Lue koko juttu Sanansaattajan numerosta 6/22.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: