• Connector.

    Traumoja ja hengellistä tarvetta

    Diasporatyö Saksassa


Sley tekee Saksassa lähetystyötä maahanmuuttajien parissa. Saksaan on tullut suuria määriä pakolaisia Lähi-Idästä ja Keski-Aasiasta.

Tue säännöllisesti

Jokainen säännöllinen lahjoittaja on tärkeä tulevaisuutta suunniteltaessa. Kiitos, että olet mukana.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti.

Suljetut maat tavoitetaan Euroopassa

Sley tekee Saksassa lähetystyötä maahanmuuttajien parissa. Saksaan on tullut suuria määriä pakolaisia Lähi-Idästä ja Keski-Aasiasta. He tulevat maista, joissa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ei voi julistaa vapaasti. Nämä ihmiset ovat päätyneet monien vaikeiden vaiheiden jälkeen keskelle Eurooppaa ja tulleet Saksaan.

Työtä on paljon ja työntekijöitä vähän. Pakolaiset ja maahanmuuttajat tarvitsevat kasteopetusta, syventävää katekeesiä, sielunhoitoa ja rinnalla kulkemista.


Saksa kartalla


View Larger Map

Saksa

Luterilainen uskonpuhdistus lähti liikkeelle Saksasta. Saksa on tänä päivänä Euroopan Unionin väkirikkain maa yli 82 miljoonalla asukkaallaan. Saksa on myös taloudeltaan vahva maa. Se on yksi Euroopan talousvetureista ja maailman johtavista teollisuusmaista.

Miksi tehdä lähetystyötä keskellä ”kristittyä Europpaa”? Tätä kysymystä on esitetty usein. Saksan väestöstä kristittyjä on yli puolet, mutta kokonaan kirkkoon kuulumattomia yli kolmannes. Muslimeja Saksan väestöstä on noin viisi prosenttia. Koska kyseessä on väestöltään suuri maa, muslimienkin määrä on useita miljoonia. Saksaan on viime vuosina tullut paljon pakolaisia ja maahanmuuttajia. Vuonna 2015 Saksaan tulleiden pakolaisten määrä oli noin 890 000. Pakolaiset tulevat maista, joissa heillä ei ollut käytännössä mitään mahdollisuutta kuulla evankeliumia ja elää kristittynä.

Sley on vastannut tähän haasteeseen ja pyyntöön lähettämällä Marko ja Siiri Turusen Saksaan tekemään lähetystyötä. Marko on koulutukseltaan teologi ja Siiri on psykologi. Sleyn lähetit toimivat Berliinissä Itsenäisen Evankelis-Luterilaisen kirkon (SELK) työyhteydessä. Turuset viettivät ensimmäisen työkautensa Berliinissä, minkä jälkeen he siirtyivät Hampuriin toiselle työkaudelleen. Myös Hampurissa on valtavasti pakolaisia, mutta luterilaisissa Siion- ja Kolminaisuuden seurakunnissa ei vielä ennen Turusia ollut farsia osaavaa työntekijää.

Alkuvuodesta 2023 Saksassa maahanmuuttajatyön parissa aloitti kolmantena lähetystyöntekijänä Pasi Palmu, joka on toiminut Suomessa pitkään pastorina.

Kentällä työskentelevät lähetit

Siiri ja Marko Turunen


Turuset ovat Sleyn ensimmäiset lähetit Saksassa. He aloittivat toisen työkautensa Hampurissa Siionin ja Kolminaisuuden seurakunnissa marraskuussa 2020. Yhteistyöjärjestömme Saksassa on Luterilainen kirkkolähetys (Lutherische Kirchenmission, LKM), joka toimii Saksan itsenäisen evankelis-luterilaisen kirkon (SELK) alaisuudessa.

Pasi Palmu


Saksassa on viime aikoina kääntynyt suuri joukko maahanmuuttajia kristinuskoon. He ovat innostuneet evankeliumista, mutta ottavat aivan ensi askeleita Jeesuksen seurassa. Tehtäväni on opettaa heille Raamattua ja uskonoppia, jotta he puolestaan voisivat auttaa omiaan Kristuksen luo.

Videoita kentältä

Lähetyskipinä-podcast

Anu Laine

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi
044 298 2601