Sanansaattaja

 • Hiphop ja 
julistuksen haasteet

  20.1.2017  

  Voisi luulla, että ammattirikollisen sielunmaisemaa luotaava amerikkalainen hiphop sopisi mahdollisimman huonosti itäisen Uudenmaan kirpeän loppiaisaamun ääniraidaksi. Mutta itse asiassa se sopii varsin hyvin. Testattu on.

 • Kaukomaiden kutsu kolahti

  11.1.2017  

  Ville Auvinen ajatteli 20 vuotta, ettei hänen paikkansa ole lähetyskentällä. Ei ainakaan Afrikassa. Yksi lause muutti miehen mielen. Ja vei hänet Afrikkaan. 

 • Levollisuutta kuohuvaan maailmaan

  10.1.2017  

  Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että sivistys ei ole muuttanut maailmaa rauhan ja hyvinvoinnin tyyssijaksi. Hyökkäykset rekka-autoilla keskellä Eurooppaa, vapaa-aikaa viettäneiden ihmisten joukkoon Nizzassa ja Berliinissä kertovat karua kieltään. Samaan aikaan Syyriassa taisteltiin ja käytettiin aikuisia ja lapsia ihmiskilpinä.

 • ”Kahvit Jeesuksen kunniaksi”

  16.12.2016  

  On hyvä kysyä itseltään: ”Mikä minulle on joulussa luovuttamatonta?” Muuten voi päätyi toteuttamaan toisten toiveita tai uupua kesken valmistelujen. 

 • Kävijämäärät kasvussa Sleyn messuyhteisöissä

  12.12.2016  

  Evankeliumiyhdistyksen jumalanpalvelusyhteisöt ovat aktivoituneet muun muassa sosiaalisessa mediassa, mikä on lisännyt kiinnostusta messuja kohtaan. Myös maahanmuuttajia on tavoitettu. 

 • Hyvä perusta on totuus ja rakkaus

  7.12.2016  

  Ihmiset haluavat rakentaa hyvää elämää. Sen edellytysten turvaamiseksi on olemassa täällä esivalta, jonka valitsemiseen me kaikki voimme osallistua yhtäläisen äänioikeuden perusteella. Säännöllisesti pidettävät vaalit antavat kansalaisille vakaan vaikutuskanavan. Poliittisilla päätöksillä yhteiskuntaa on haluttu rakentaa kulloinkin vallalla olevan tiedon varassa.

 • Dan Weber: Lähetystyö alkaa postilaatikolta

  2.12.2016  

  Pastori Dan Weber harrastaa kestävyysurheilua, lukee kasoittain kirjoja kolmelle pienelle lapselleen ja uskoo, että kristinusko leviää edelleen samalla tavalla kuin varhaiskirkon aikaan: ihmiseltä ihmiselle. 

 • ”Sä että karkoitit orjuuden”

  30.11.2016  

  Rakastetussa, Jean Sibeliuksen säveltämässä ja V. A. Koskenniemen sanoittamassa Finlandia-hymnissä lauletaan: ”Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle, sä että karkotit orjuuden ja ettet taipunut sa sorron alle.”  Edelliset sukupolvet ymmärtävät laulun sanoman ehkä meitä paremmin.

 • Nuoret näyttävät suuntaa

  23.11.2016  

  Nuoruutta ihaillaan usein. Joskus ihailu on aiheellista ehkä joskus myös vähemmän aiheellista. Taas kerran siihen on kuitenkin aihetta. Viikonvaihteen nuorten hengellinen suurtapahtuma, Maata Näkyvissä -festarit Turussa olivat ottaneet uskonpuhdistuksen juhlavuotta enteillen teemakseen armon.

 • Kun olemme vaipumassa uneen

  11.11.2016  

  Olemme mitä tärkeimmän kysymyksen äärellä. Kuinka selviytyä yön yli? Kuinka pysyä hereillä odottaessamme ylkää eli Jeesusta? Näiden kysymysten keskellä morsiusneidoilta saatu oppi on mitä arvokkain.

 • Näin alkoi Maata Näkyvissä -festarit

  9.11.2016  

  Sitä perjantai-iltaa oli vaikea uskoa todeksi. Porukan ilopilleri, hyvien hifi-laitteiden ystävä ja kuluneen kesän riparin isonen Timo oli saanut kutsun taivaaseen. Me olimme jäljellä järkyttyneinä. Vedin tuota koululaiskertsiä Sleyn työntekijänä ja tiesin, että nyt ei hiljaisuus riitä.

 • Keski-Pohjanmaalla on syytä iloon

  2.11.2016  

  Kokkola sai pitkään odottamansa toimitilan, kun Armon kappeli siunattiin käyttöön viime sunnuntaina. Uusi upea toimitila on jatkoa niille evankelisille rakennushankkeille, joita maakunnassa on tätä ennen rakennettu ainakin yksitoista aikaisemmin. Viimeinen tätä ennen maakuntaan rakennettu kappeli on Ohtakarin leirikeskuksen kappeli, joka on vihitty käyttöön vuoden 1975 elokuussa.

 • Kehtaako enää kunnioittaa

  25.10.2016  

  Reilun viikon ajan on julkisessa sanassa keskusteltu koulumaailman asioista. Jotkut opettajat ovat tulleet huolineen nimellään julkisuuteen. Oppilaiden kännyköillään kuvaamia videoita on myös levitetty sosiaalisessa mediassa. Niissä on kuvattu esimerkiksi tapahtumaa, jossa opettaja on menettänyt itsehillintänsä ja tilanne äitynyt oppilaiden ja opettajien väliseksi täydeksi sanasodaksi.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi

Monipuolista gospel-musiikkia 24/7.

Kuuntele »