Lehtitilaukset

Erinomaista luettavaa sinulle tai lahjaksi ystävällesi!

» Sanansaattaja
» nuorille Nuotta
» lapsille Vinkki

Siirry tilauslomakkeelle

 

Sanansaattaja - evankelisen kansan viikkolehti

Levollisuutta kuohuvaan maailmaan

Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että sivistys ei ole muuttanut maailmaa rauhan ja hyvinvoinnin tyyssijaksi. Hyökkäykset rekka-autoilla keskellä Eurooppaa, vapaa-aikaa viettäneiden ihmisten joukkoon Nizzassa ja Berliinissä kertovat karua kieltään. Samaan aikaan Syyriassa taisteltiin ja käytettiin aikuisia ja lapsia ihmiskilpinä. Turkki on ajautunut epävarmuuden tilaan, siellä pelätään jopa diktatuuria.

Usein rippileireillä käytettiin paikallisten sanomalehtien otsikoita ja kehotettiin rippikoululaisia miettimään, mitä käskyä vastaan kymmenestä käskystä otsikko paljasti rikotun. Se on edelleen hyvä tapa havainnoida ympäröivää maailmaa, myös kirkkoa. Kymmenen käskyn rinnalle voimme ottaa vielä Galatalaiskirjeen viidennen luvun luettelon lihan teoista ja peilata sitten itseämme, omia arvojamme, asenteita ja maailmaa näitä Raamatun sanoja vasten. Mitä enemmän näemme ristiriitoja, sitä suurempi syy meillä on rukoilla, että Pyhän Hengen hedelmät tulisivat omassa toiminnassamme ja koko maailmassa näkyviin.

Uskonpuhdistajamme Martti Luther opetti, että meistä kaikista löytyvät kaikki Galatalaiskirjeessä mainitut lihan tekojen synnit: ”Ellet ehkä pystykään tätä kaikkea tuntemaan, niin usko kuitenkin Raamatun sanaa. Se ei valehtele sinulle, vaan tuntee lihasi paremmin kuin itse sen tunnet.” Hän kirjoitti myös: ”Entä mikä on niiden loppu, jotka eivät ole uskoneet evankeliumia? Olemmehan mekin näinä aikoina samassa joukossa kuin ne, jotka ovat ansainneet tuhon ja kadotuksen, ja saamme jo kokea, että tuomio alkaa Herran huoneesta. Me joudumme kestämään kaikille yhteisiä raskaita rasituksia.”

Jeesuksen sanoista tiedämme, että maailmassa meillä onkin aina ahdistus. Mutta levollisuutta ahdistuksen keskelle tuo varma ja luotettava Jumalan sana, evankeliumi. Kun maailma kuohuu, on evankeliumilla kiire. Vähempi ei meille riitä. Jokainen, vaikka ei sitä vielä tietäisi itse tai toimisi Jumalaa vastaan, kaipaa pelastuksen ja toivon sanomaa.

Meillä luterilaisuuden keskellä elävillä tämä vuosi tarjoaa mitä parhaat edellytykset tyydyttää maailman vanhurskauden janoa. Meille on annettu yksi ainoa perustehtävä: ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.” Uskollisuus tämän tehtävän hoitamisessa tuottaa Hengen hedelmiä, joita ovat muiden muassa: rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys ja itsensä hillitseminen.

Levollisuutta ja intoa tähän työhön tuo Jeesuksen lupaus: ”Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” Kaikkia kutsutaan mukaan yhteiseen lähetystyöhön. Evankelinen herätysliike oikein kutsuu jokaista antamaan lahjansa käyttöön. Tulevaisuus on Jumalan, ja Sinun iankaikkinen tulevaisuutesi on tarkoitettu vietettäväksi taivaassa.

  • Hannu Kippo
    Sanansaattajan päätoimittaja ja Sley-Median toimitusjohtaja
    hannu [dot] kippo [at] sley [dot] fi
Sleyn messut
Raamattu tutuksi

Monipuolista gospel-musiikkia 24/7.

Kuuntele »