Lehtitilaukset

Erinomaista luettavaa sinulle tai lahjaksi ystävällesi!

» Sanansaattaja
» nuorille Nuotta
» lapsille Vinkki

Siirry tilauslomakkeelle

 

Sanansaattaja - evankelisen kansan viikkolehti

Kävijämäärät kasvussa Sleyn messuyhteisöissä

Evankeliumiyhdistyksen jumalanpalvelusyhteisöt ovat aktivoituneet muun muassa sosiaalisessa mediassa, mikä on lisännyt kiinnostusta messuja kohtaan. Myös maahanmuuttajia on tavoitettu. 

Pastori Lasse Räty kertoo, että Tampereen Luther-talon sunnuntaimessujen kävijämäärissä on tapahtunut merkittävää kasvua. 
– Vuonna 2015 keskiarvo oli 113, mutta tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä se oli 131.
Tarkkaa syytä Räty ei muutokselle osaa määritellä. 
– Ehkä kirkon tila ajaa ihmisiä etsiytymään selkeän sanoman äärelle, ja sitä väki on kokenut saavansa, Räty arvioi.
– Olemme panostaneet ilmapiiriin ja työntekijöidemme asenteisiin.
–Kevätkaudella messuissamme kävi myös 10–20 esikoislestadiolaista, jotka olivat joutuneet "kodittomiksi" sisäisen maallikkoehtoolliskiistansa takia.

Räty viittaa vuonna 2015 kärjistyneeseen kiistaan, jossa esikoislestadiolainen liike ”otti sakramentit omiin käsiinsä” eli alkoi toimittaa niitä ”maallikkovetoisesti” itse. Liike jakaantui siten, että osa siitä erkaantui kirkosta. Toinen osa jäi pohtimaan, miten säilyttäisi yhteyden kansankirkkoon uudessa tilanteessa. 

Myös aktiivinen mainonta sosiaalisessa mediassa on Rädyn mukaan eräs syy Tampereen messukävijämäärän kehitykseen. 

”Rakastan tätä joukkoa”

Lahden Lutherin kirkon vetovastuussa on (vuoden 2016 loppuun asti) pastori Ari Lukkarinen. Hän kertoo, että tavallisena sunnuntaina Lahden messussa käy 80–90 henkeä. 
– Iäkkäitä ihmisiä käy runsaasti, mutta viime aikoina ikähaitari on laajentunut monipuolisemmaksi. 
–Erikoisuutena meillä on, että inkeriläisiä paluumuuttajia käy messussamme useita. Maahanmuuttajia meillä ei kyllä juurikaan ole, mutta yksi Keski-Aasiasta Suomeen muuttanut henkilö on alkanut käydä, mikä ilahduttaa kovasti, Lukkarinen toteaa. 

Turun Lutherin kirkon pastorina toimii Timo Nisula. Hän kertoo messukävijämäärän pysyneen usean vuoden ajan noin kahdessasadassa. 
– Meillä käy nuoria, opiskelijoita ja lapsiperheitä. Meillä on myös iso pyhäkoulu. Käytännössä kaikki ikäryhmät ovat edustettuina. Rakastan tätä joukkoa, Nisula sanoo.

Teksti: Petri Vähäsarja

 

Sleyn messut
Raamattu tutuksi

Monipuolista gospel-musiikkia 24/7.

Kuuntele »