Kuka voi toimia lähetystyössä? Ja miten päästä lähetiksi?

 

Sleyn lähetystyössä pidämme tärkeänä pelastussanoman eteenpäin viemistä. Jos mietit mahdollisuutta lähteä lähetystyöhön, tule mukaan Sleyn toimintaan ja tutustu lähetystyöhömme.

Ensiaskeleet lähetystyöhön

Hyvä aloitus lähetystyöntekijäksi on esimerkiksi esilähetyskurssit, joita Sley järjestää vuosittain. Kursseilla tutustutaan lähetteihin ja työmuotoihin alueittain.

Ensiaskeleet lähetystyöhön -kurssit on tarkoitettu sinulle, joka mietit omaa paikkaasi lähetystyön saralla. Kurssilla tutustutaan lähetystyöhön eri maanosissa. Opettajina ja luennoitsijoina toimii lähetystyöntekijöitä ja muita asiantuntijoita.

Lisätehtävien kanssa on mahdollisuus suorittaa viiden opintopisteen kokonaisuus. Opintopisteiden suorittaminen ei ole velvoite vaan mahdollisuus niille, jotka sitä haluavat. Vuoden 2017 esilähetyskurssit on pidetty. 2018 kursseista tiedot tuonnempana.

Tutustumismatkat lähetysmaihin

Sleyn lähetysmaihin voi päästä tutustumaan Evankelisten opiskelijoiden vuosittaisen aktion puitteissa tai Karkun evankelisen opiston kansainvälisen linjan kautta.

Vapaaehtoistehtäviä

Vapaaehtoistehtäviä, harjoittelumahdollisuuksia sekä projektiluonteisia tehtäviä työalueillamme voit tiedustella Sleyn lähetysosastolta.

Lähetystyöntekijän koulutus

Kurssille pääsyn edellytyksenä on kutsumus, hyvä terveys sekä valmius sitoutua lähetystyöntekijän tehtäviin useiksi vuosiksi. Hakulomakeiden, haastattelujen ja psykologisten testien jälkeen tehdään valinnat kurssille. Parhaiten tehtäviä työalueillamme löytyy julistus-, koulutus-, diakonia-, sosiaali- ja opetusaloilla. Kysy lisää

Lähetystyöhön hakuprosessi

1.Kiinnostus lähetystyöstä: Seuraa lähettien työtä esim liittymällä lähetin tukirenkaaseen. Tutustu Sleyhyn lähetysjärjestönä (Sleyn sivut, FB-ryhmät, Sanansaattaja-lehti ym). Osallistu lähetystilaisuuksiin, esilähetyskursseille ym.
2. Lähetyskurssille haku julkaistaan yleensä Sleyn kotisivuilla ja Sanansaattaja-lehdessä.
3. Kiinnostuneilta pyydetään esittelyä (mm. kutsumus, koulutus, työkokemus, terveys). Esittely voi tapahtua tapaamisessa, puhelimitse tai kirjallisesti.
4. Kirjallinen hakulomake Sleyhyn määräaikaan mennessä.
5. Haastattelu Sleyssä.
6. Psykologiset testit
7. Valinta lähetyskurssille. Lopullisen päätöksen tekee Sleyn hallitus.
Lähetyskurssi
– Työn ohessa käytävä monimuotokoulutus pakollisine lähijaksoineen (35 op)
– Ilmainen, suoritetaan n 12 kuukauden aikana.

Sleyn lähetyskoulutusvastaavalta: anna-kaisa.takaki@sley.fi