Tule mukaan evankeliumin työhön

Sley toteuttaa koko kristillisen kirkon yhteistä lähetystyötä. Se perustuu Jeesuksen lähetyskäskylle. Jumalan rakkauden osoittaminen lähetystyössä on evankeliumin välittämisen lisäksi humanitääristä apua. Työmme painottuu sinne, missä on vähän kristittyjä. Tältä sivulta löydät kaikki Sleyn lähetyskentät.

Löydä oma lähettisi

Lähetystyöhön tarvitaan lähettäjä ja lähtijä. Tutustu lähetyskenttiin ja löydä lähetti, jonka työhön lähdet mukaan. Liity lähettäjärenkaaseen ja saat kuulumisia lähetin työstä. Saat myös itsellesi uuden tehtävän: sinä teet lähetin työn mahdolliseksi esirukouksin ja taloudellisen tukemisen kautta. Tutustu lähettiin ja hänen työhönsä – kristillisen kirkon yhteiseen lähetystyöhön, jossa sinäkin olet mukana.

japani


Japanin taloudellisella menestyksellä on ollut hintansa. Kilpailuyhteiskunnan pahoinvointi lisääntyy. Maan uskonnolliset perinteet ovat vahvoja samoin materialismi. Apua ongelmiin on vaikea löytää.

kenia


Monimuotoista luontoa, avoimia ja positiivisia ihmisiä, lukuisia heimoja ja kulttuureja – sitä on päiväntasaajan Kenia ja juuri Keniassa Sleyn työ näyttäytyy monivivahteisimpana.

venäjä


Pinta-alaltaan maailman suurimmassa maassa, Venäjällä, riittää haastetta. Jo pelkästään yhteistyö Inkerin kirkon kanssa koko laajan maan alueella osoittaa itäisen maan lähetystyön rikkauden ja laajuuden. Sley tavoittaa ihmisiä Venäjällä media-, seurakunta-, diakonia ja opetustyön keinoin.

Sambia


Nimeltään suuri, mutta kooltaan vaatimaton LECA-kirkko (Lutheran Evangelical Church in Africa) on ollut Sleyn yhteistyökumppani 1980-luvun loppupuolelta asti. Sambiassa ei ole enää lähettejä, mutta koulutusyhteistyö jatkuu edelleen.

Viro


Eteläisen heimokansamme maa on yksi Euroopan maallistuneimmista alueista – vain 1 % nuorista uskoo Kristukseen. Sleyn yksi painopiste tässä pippurisessa maassa onkin nuorisotyön saralla. Yhdessä Viron kirkon kanssa haluamme olla vastaamassa maan hengellisiin haasteisiin.

SUDAN JA ETELÄ-SUDAN (UGANDA)


Sudanissa ja Etelä-Sudanissa toimii luterilainen kirkko, jonka kanssa Sley on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2008 lähtien. Opetusmatkoilla koulutetaan kirkon työntekijöitä. Etelä-Sudanin sisällissodan aiheuttamassa humanitaarisessa kriisissä Sley antaa apua kirkon kautta.

Israel


Evankeliumin julistaminen juutalaisille on kirkon alusta asti ollut erityinen tehtävä.
Sley on tullut mukaan työhön Israelissa, kun vuoden 2014 lopulla avattiin uusi työalue Israelissa. Sley tukee Jerusalemissa toimivaa Caspari-keskusta. Työn laajentaminen on suunnitelmissa.

Myanmar


Kaakkois-Aasian tuntemattomaksi helmeksikin kutsuttu Myanmar (ent. Burma) on pitkään eristyksissä elänyt köyhä maa. Maassa on alkanut avautumisen kausi niin kansainyhteisölle kuin lähetystyöllekin. Myanmarin luterilainen kirkko toteuttaa lähetystyötä omassa maassaan. Maan poliittisen tilanteen johdosta Myanmarin lähettimme ovat nyt Thaimaassa.

Maahanmuuttajatyö Suomessa


Lähetyskenttä on tullut keskellemme maahanmuuttajien mukana. Monenlaisista taustoista ja kulttuureista tulevat ihmiset saavat kohdata Kristuksen Sleyn kotimaassa tekemän lähetystyön välityksellä.

Saksa


Sley on aloittanut työn Saksassa syksyllä 2017
Saksaan on tullut paljon maahanmuuttajia, jotka eivät tunne Jeesusta Vapahtajanaan.

He tarvitset kasteopetuksen lisäksi paljon syventävää Raamatun ja katekismuksen opetusta. Monet heistä ovat joko jo lähtömaassaan tai matkalla Eurooppaan traumatisoituneita. Hengellisen opetuksen ja avun lisäksi he ovat usein psykologisen avun tarpeessa. Marko ja Siiri Turunen sekä Pasi Palmu tekevät työtä näiden ihmisten parissa Hampurissa.