Korean kahdet kasvot

 

Korean niemimaa esiintyy lähes päivittäin uutisaiheena tiedotusvälineissä. Pohjois- ja Etelä-Koreaan jakautuneella alueella asustaa yhteensä yli 75 miljoonaa korealaista, kolmasosa heistä pohjoisen puolella.

Suljettu ja köyhä pohjoinen poikkeaa suuresti modernista etelästä. Poliittinen tilanne ydinasehankkeineen on johtanut Pohjois-Korean taloudellisten pakotteiden listalle. Kansalaisten hyvinvointi ei näytä olevan ykkösprioriteetti maan hallinnossa. Köyhyys ja nälänhätä ovat arkielämää takapajuisessa pohjoisessa. Maasta loikanneet ovat kirjoittaneet useita kirjoja, joista maan tilanteen todellisuus jopa nälkäkuolemineen ja pakkotyöleireineen raottuu esiin. Kristinuskon harjoittaminen on käytännössä kiellettyä. Varmistettua tietoa maan uskontotilanteesta on vaikea saada.

Korealaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. He ovat vilkkaita ja iloisia. Lähellä Pohjois-Korean rajaa sijaitsevassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa on lähes 10 miljoonaa asukasta. Metropoli on maan talouselämän keskus. Siitä todistavat upeat pilvenpiirtäjät, hotellit ja iso lentokenttä. Maan taloudellisella kasvulla on jättiläiskilpailijoita, kuten Kiina ja Intia. Myös korruptioskandaalit ovat ravistelleet maata. Rikkaudesta huolimatta Etelä-Koreassa on monia sosiaalisia ongelmia. Lisäksi vähäinen syntyvyys ja väestön ikääntyminen ovat tulevaisuuden aikapommi. Taloudellinen menestys ei korjaa kaikkia ongelmia eikä tuo mukanaan onnellista elämää.

Etelä-Koreassa on 1970-luvulta lähtien toiminut Korean luterilainen kirkko, Lutheran Church in Korea (LCK). Jäseniä kirkossa on noin 5800 ja seurakuntia 37.

  • Connector.

    Yhteistyötä

    Sley tukee Korean luterilaista kirkkoa


Sleyllä on ollut yhteistyösopimus Korean luterilaisen kirkon kanssa jo vuodesta 1985 alkaen. Sopimus on uusittu vuonna 2015. Jatkossa yhteistyö on mahdollista myös lähetystyöntekijöiden muodossa. Korean luterilainen kirkko tarvitsee ideoita erityisesti lapsi- ja nuorisotyön kehittämisessä. Sley tukee taloudellisesti Korean luterilaisen kirkon tavoittavaa työtä sekä työntekijäkoulutusta.

kysy lisää


Jos haluat tietää lisää Etelä-Koreassa tehtävästä lähetystyöstä, ota yhteyttä: lahetysosasto@sley.fi.

Lahjoita


Korean niemimaalla on 55 miljoonaa ihmistä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Heistä 25 miljoonaa asuu Pohjois-Koreassa, jossa toistaiseksi kristinuskon levittäminen on kiellettyä. Sleyn yhteistyökirkko, Korean luterilainen kirkko, toimii Etelä-Koreassa. Sley tukee kirkon työtä.