Kriisien runtelemat

 

Etelä-Sudan

Etelä-Sudan on maailman nuorin valtio. Se itsenäistyi Sudanista vuonna 2011, yli 20 vuotta kestäneen sisällissodan jälkeen. Asukkaita maassa on yli 11 miljoonaa ja kooltaan se on noin kaksi kertaa Suomen kokoinen. Lukutaitoisia alle 30% väestöstä. Yli puolet kansasta on kristittyjä ja loput luonnonuskontojen edustajia tai muslimeja. Maa koostuu monista heimoista ja on yksi maailman köyhimmistä. Maa ajautui vuonna 2013 sisäiseen kriisiin ja sisällissotaan. Tämä on aiheuttanut valtavan pakolaisvyöryn naapurivaltioihin. YK:n mukaan yli 3,5 miljoonaa ihmistä on välittömässä nälänhädässä.

Etelä-Sudanin työ on laajentunut pakolaiskriisin vuoksi Ugandan pohjoisosiin. Pohjois-Ugandan pakolaisleireillä lähettimme työskentelee hätäapu- ja seurakuntatyössä.

Sudan

Sudan on noin neljä kertaa Suomen kokoinen islamilainen valtio, missä on pieni kristittyjen vähemmistö. Maassa on noin 40 milj. asukasta ja virallinen kieli on arabia. Darfurin ja Etelä Kordofanin (Nubia) kriisit ovat pitäneet Sudanin otsikoissa. Sudanin ja Etelä-Sudanin raja-alueilla on ollut levotonta Etelä-Sudanin itsenäistymisestä lähtien. Virallisia rajoja ei ole vieläkään saatu sovittua.

Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilainen kirkko

Yhteistyökirkkomme Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilainen kirkko toimii sekä Sudanin että Etelä-Sudanin valtioiden alueilla. Sley aloitti yhteistyön kirkon kanssa vuonna 2008. Kirkko toimii parhaillaan Ugandassa pakolaisleireillä, missä lähetit parhaillaan työskentelevät.

Tue säännöllisesti

Kuukausilahjoittajana ryhdyt tukemaan säännöllisesti. Jokainen lahjoittaja on tärkeä tulevaisuutta suunniteltaessa.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti.

  • Connector.

    Tukea, apua ja koulutusta


Nuorelle kirkolle työntekijäkoulutus on erittäin tärkeää. Sley tukee Sudanissa erityisesti kirkon työntekijöiden koulutusta, kristillistä kasvatusta ja diakoniatyötä. Kenian Matongon seminaarissa on lisäksi koulutettu Sleyn tuella eteläsudanilaisia pappeja ja diakonissoja. Seurakuntatasolla Etelä-Sudanissa on järjestetty Sleyn lähetystyötekijöiden ja kirkon kanssa yhteisiä koulutusseminaareja. Viime vuosina sekä Sudanin, että erityisesti Etelä-Sudanin humanitaariseen kriisiin olemme reagoineet lähettämällä säännöllisesti apua kirkon kautta. Kirkkoon kuuluvat pakolaisseurakunnat Etiopian ja Ugandan puolella ovat kirkolle ja lähetykselle tällä hetkellä erityisen suuri haaste.

Lähetystyöntekijät


Pauli Vanhanen perheineen Anna ja Taisto Sokka

Lahjoita


Etelä-Sudanin ja Sudanin valtiot ovat kärsineet vuosikymmeniä rauhattomuuksista ja sisällissodista. Vaikeiden kriisien runtelemana pieni, mutta kasvava luterilainen kirkko taistelee tehtävässään rohkean sinnikkäästi. Voit tukea työtä esirukouksin tai lahjoittamalla.

Lähetystyö

Maakohtaiset materiaalit käytössäsi

  • Lähetystyön materiaalit -liitteestä löydät tietoa lähetyskohteesta eri muodoissa. Tilaa DVD, nukketeatteriesitys tai vaikkapa näyttely. Tutustu ja tutustuta yhteisösi Sleyn lähetystyöhön! Lähetystyön materiaalit: Afrikka
  • Makuja maailmalta -liitteestä löydät paikallisia reseptejä. Makuja maailmalta: Afrikka