Apua pakolaisleireillE

Sley tekee työtä Ugandan pakolaisleireillä, minne monet eteläsudanilaiset ovat paenneet sisällissotaa. Nuoressa ja kasvavassa kirkossa on kova tarve sekä hengelliselle että materiaaliselle avulle.

Yhdessä Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelisluterilaisen kirkon kanssa koulutetaan uusia työntekijöitä kirkolle ja tuetaan muun muassa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia lapsia kirkon oman kouluprojektin kautta.

Etelä-Sudan ja Sudan

Etelä-Sudanin ja Sudanin valtiot kärsivät pitkään kestäneistä rauhattomuuksista ja sisällissodista. Etelä-Sudan itsenäistyi Sudanista vuonna 2011 yli 20 vuotta kestäneen sisällissodan päätyttyä. Pian nuoressa valtiossa alkoi kuitenkin oma sisällissota, jonka seurauksena miljoonat eteläsudanilaiset joutuivat jättämään kotinsa ja pakenemaan naapurimaihin, kuten Ugandaan, Keniaan ja Etiopiaan. Molemmat valtiot kärsivät edelleen sisäisistä kriiseistä ja levottomuuksista.

Etelä-Sudanissa on paljon kristittyjä, kun taas muslimimaa Sudanissa kristityt elävät vainottuna vähemmistönä. Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelisluterilainen kirkko (ELCSS/S) tekee uskollisesti työtä näissä molemmissa maissa sekä Ugandassa ja Keniassa pakolaisten parissa. Olosuhteet ovat vaikeat, mutta kirkko julistaa evankeliumia ja auttaa kaikkensa menettäneitä.

Etelä-Sudanin työ on laajentunut pakolaiskriisin vuoksi Ugandaan. Pohjois-Ugandan pakolaisleireillä lähettimme työskentelevät hätäapu- ja seurakuntatyössä.

Ugandan pakolaistyö

Sley aloitti yhteistyön vuonna 1993 perustetun Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelisluterilainen kirkon kanssa vuonna 2008. Ensin lähetit työskentelivät vasta itsenäistyneessä Etelä-Sudanissa. Sisällissodan myötä työn pääpaino siirtyi Ugandan pakolaisleireille, jonne suuri osa seurakuntalaisia ja kirkon työntekijöitä pakeni.

Materiaalisen hädän keskellä syntyi myös iso hengellinen nälkä ja kaipuu rauhan antavan Jumalan puoleen. Sleyn tuella pakolaisleireille syntyi ensin pressukirkkoja ja myöhemmin savesta ja tiilestä tehtyjä kirkkorakennuksia. Akuuteimmankin kriisin laannuttua pakolaisleirien seurakunnat kasvavat yhä, ja nykyiset kirkot käyvät ahtaaksi.

Sley tukee kirkkoa vuosittaisella avustuksella sekä lähettipanoksella Ugandasta käsin. Lähetit työskentelevät kirkon tulevaisuuden puolesta alueella, jossa se muutoin on vaakalaudalla. Yhteistyökirkon kanssa Sley kouluttaa nykyisiä ja uusi kirkon työntekijöitä sekä tukee kirkon hallintoa. Sley on myös mukana tukemassa kirkon tekemää kristillistä kasvatustyötä ja orpolasten koulutusta. Lisäksi Kenian Matongon seminaarissa koulutetaan Sleyn tuella eteläsudanilaisia pappeja ja diakonissoja.

Tue säännöllisesti

Kuukausilahjoittajana ryhdyt tukemaan säännöllisesti. Jokainen lahjoittaja on tärkeä tulevaisuutta suunniteltaessa.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti.

 

Lähetystyöntekijät


Pauli Vanhanen perheineen Anna ja Taisto Sokka

Lahjoita


Etelä-Sudanin ja Sudanin valtiot ovat kärsineet vuosikymmeniä rauhattomuuksista ja sisällissodista. Vaikeiden kriisien runtelemana pieni, mutta kasvava luterilainen kirkko taistelee tehtävässään rohkean sinnikkäästi. Voit tukea työtä esirukouksin tai lahjoittamalla.

Lähetystyö

Johannes Häkämies

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi