Sley aloitti lähetystyön Israelissa vuonna 2015

 

”Kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista.” (Luuk. 24:47). Ilosanoma Jeesuksen täytetystä ristintyöstä kuultiin ensiksi juutalaisten keskuudessa. Edelleen tänä päivänä lähetystyö Israelissa on tärkeä asia. Sleyn hallitus teki joulukuussa 2014 päätöksen osallistumisesta lähetystyöhön Israelissa.

Israelin lähetyksen ja juutalaislähetyksen taustaa

Israelin lähetystyö ei ole uusi asia Sleyssä. Jo Venäjän vallan aikana vuonna 1886 jätettiin senaatille anomus “Israelin lähetys Suomessa" -yhdistyksen perustamiseksi. Anomuksen allekirjoittajat olivat Sleyn johtokunnan jäseniä. Anomus hylättiin. Vuonna 1911 tehdyn virallisen päätöksen jälkeen juutalaislähetys alkoi Helsingissä 1912. Tähän työhön kutsuttiin Hulda Lagström Tukholmasta. Vaikeaksi osoittautunut työ, joka oli käytännössä kotikäyntityötä ja kirjallisuuden levittämistä, jatkui vuoteen 1918 asti. Myöhemmin työ delegoitui ruotsinkielisille. Vuonna 1919 kaavailtiin Aapeli Saarisalon lähettämistä Israeliin, mutta tämä suunnitelma ei toteutunut. 2000-luvulla Sley on jatkanut tätä työalaa uudelleen.

Tue säännöllisesti

Jokainen säännöllinen lahjoittaja on tärkeä toiminnan tulevaisuutta suunniteltaessa. Voit kohdistaa lahjasi tarkemmin lahjoitussivullamme.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti. Voit kohdistaa lahjasi tarkemmin lahjoitussivullamme.

  • Connector.

    Sleyn työ Israelissa


Sley tukee Jerusalemissa olevan Caspari- keskuksen toimintaa. Caspari-keskus on Raamatun ja juutalaisuuden koulutus- ja tutkimuskeskus, joka on toiminut vuodesta 1982 alkaen. Tällä hetkellä Israelissa ei ole Sleyn lähettejä, sillä Israelin lähetystyö oli luontevaa aloittaa Caspari-keskusta tukien. Linkistä voi tutustua tarkemmin Caspari-keskuksen toimintaan.

kysy lisää


Jos haluat tietää lisää Israelissa tehtävästä lähetystyöstä, ota yhteyttä: lahetysosasto@sley.fi.

Lahjoita


Sley on aloittanut työn Israelissa laatimalla Caspari-keskuksen kanssa yhteistyösopimuksen. Caspari-keskus on vuonna 1982 perustettu Raamatun ja juutalaisuuden koulutus- ja tutkimuskeskus. Se kokoaa Jeesukseen uskovia juutalaisia ja kristittyjä työskentelemään yhdessä juutalaiskristittyjen tukemiseksi.