• Connector.

    Toivoa kilpailun keskelle

    Japani


Sley on tehnyt työtä Japanissa 1900-luvun alusta alkaen. Nykyisin toimimme Tokion suurkaupungissa yliopistoalueen laidalla. Kristuksen toivo lohduttaa kilpailun näännyttämiä.

Tue säännöllisesti

Jokainen säännöllinen lahjoittaja on tärkeä tulevaisuutta suunniteltaessa. Kiitos, että olet mukana.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti.

Apua suurkaupunkiin

Itsenäinen lähetystyömme alkoi ja asettui Japanin alppiseuduille Suwa-järven ympärille. Seurakuntia syntyi ja työ laajeni lähiympäristöön, sekä sittemmin Tokioon ja pohjoiselle Hokkaidon saarelle. Syntyneistä seurakunnista muodostui itsenäinen ”Evankelis-luterilainen kirkko” vuonna 1913.

Neljän vuosikymmenen kuluttua Sleyn kirkko liittyi yhteen amerikkalaisen lähetystyön tuloksena syntyneiden kirkkokuntien kanssa muodostaen Japanin evankelis-luterilaisen kirkon. Nyt etsimme uutta yhteistyökirkkoa – ja työllemme uutta auringonnousua Japanissa.

Tokion suurkaupungin sykkeessä toimii luterilainen Suomi-kirkko. Nimestään huolimatta Suomi-kirkko on japanilainen ja japaninkielinen seurakunta. Sen työntekijät ovat Sleyn lähetystyöntekijöitä. Tällä hetkellä Suomi-kirkon työssä ovat Hiroaki ja Päivi Yoshimura.


Japani kartalla


View Larger Map

Japani

Japanin valtio Itä-Aasiassa koostuu neljästä pää- sekä noin 3000 pienemmästä saaresta. Saariryhmä sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaan alueella, viiden mannerlaatan törmäysvyöhykkeellä. Japanissa tapahtuu runsaasti maanjäristyksiä, jotka aiheuttavat myös tsunameja. Lisäksi Japanissa on useita aktiivisia tulivuoria. Maassa on toimivat varoitusjärjestelmät tsunamien ja kehittyneet rakennustekniikat maanjäristysten varalle. Lisäksi jokaisella kansalaisella on varattuna kuivamuonaa ja muita tarvikkeita sekä tiedossaan evakuointipaikka, johon paeta mahdollisen suurmaanjäristyksen sattuessa. Parhaatkaan valmiudet eivät kuitenkaan pysty estämään katastrofien syntymistä. Suuren vaaratekijän muodostavat myös maan atomivoimalat. Suuret maanjäristykset tulevat kohtaamaan maata jatkossakin.

Maan väkiluku 124 miljoonaa. Pääkaupunki Tokio suuralueineen on maailman suurin metropolialue yli 30 miljoonalla asukkaallaan. Koulutustaso on korkea, maa on vauras ja teollistunut. Japanin taloudellisella menestyksellä on ollut hintansa. Kilpailuyhteiskunnan kasvattien pahoinvointi lisääntyy jatkuvasti. Yksinäisyys ja sosiaaliset ongelmat ovat läsnä niin nuorten kuin vanhustenkin elämässä. Apua ongelmiin on vaikea löytää. Maan uskonnolliset perinteet shintolaisuudessa ja buddhalaisuudessa ovat vahvoja, samoin materialismi. Tarjoamme lähetystyömme kautta japanilaisille mahdollisuuden löytää pelastus ja anteeksiantamus Jeesuksessa Kristuksessa sekä Jumalan lahjoittaman rauhan ja ilon iankaikkisen elämän toivossa.

Kentällä työskentelevät lähetit

Pävi ja Hiroaki Yoshimura


Me Päivi ja Hiroaki Yoshimura teemme työtä Suomi-kirkon seurakunnassa Tokion vilkkaalla yliopistoalueella japanilaisten parissa. Hiroaki toimii seurakunnan pastorina.

Tiina Latva-rasku


Teen Japaniin suuntautuvaa lähetystyötä internetin kautta Suomesta käsin. Se on evankeliumia välittävien sivustojen rakentamista, vastaamista kysymyksiin kristillisestä uskosta ja Raamatusta, seurakunnan tavoittavista tilaisuuksista tiedottamista, keskustelua, sielunhoitoa ja esirukousta.

Ken Takaki


Asun Helsingissä. Työni on kääntää luterilaisia opetustekstejä japaniksi internettiin, mm Bible-Toolboxiin. Teen myös työtä Helsingissä asuvien japanilaisten parissa.

Päivi ja Martti Poukka


Teemme projektilähetystyötä Japaniin. Se tarkoittaa, että asumme Suomessa, mutta teemme matkoja Japaniin työhön.

Videoita kentältä

Lähetyskipinä-podcast

Maakohtaiset materiaalit käytössäsi

  • Lähetystyön materiaalit -liitteestä löydät tietoa lähetyskohteesta eri muodoissa. Tilaa DVD, nukketeatteriesitys tai vaikkapa näyttely. Tutustu ja tutustuta yhteisösi Sleyn lähetystyöhön!Lahetystyon materiaalit: Japani
  • Makuja maailmalta -liitteestä löydät paikallisia reseptejä.Makuja maailmalta: Japani
Anu Laine

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi
044 298 2601