Monimuotoinen Kenia

 

Luontoa, avoimia ja positiivisia ihmisiä, lukuisia heimoja ja kulttuureja – sitä on päiväntasaajan Kenia. Juuri täällä Sleyn työ näyttäytyy monivivahteisimpana. Sley on mukana orpotyössä, vaikeasti tavoitettavien heimojen tavoittamisessa ja koulutustyössä. Orpotyötä tehdään erityisesti Länsi-Keniassa. Orpohankkeen piirissä on noin 300 lasta ja nuorta. Heistä nuorimpia tuetaan sijaisperheissä ja -kodeissa peruskoulusta ammatillisen koulutuksen suorittamiseen asti. Orpotyöhön kuuluu myös orpokoti Matongossa. Lisäksi Kisumussa Sley tukee kehitysvammaiskoulun toimintaa. Sleyn lähetystyöntekijät toimivat julistus-, opetus- ja diakoniatehtävissä. Evankeliumin julistaminen uusille alueille on lähetyksen perustehtävä. Keniassa sitä on tehty maasai- ja samburualueilla, joista löytyy vielä kyliä ilman kirkkoa. Myös Keniassa olevia pakolaisia eri heimoista ja kansoista pyritään tavoittamaan.

Työmuotoja Keniassa

Teologinen seminaari


Matongon teologinen seminaari on kouluttanut työntekijöitä Afrikan kirkoille vuodesta 1978.
Sley tukee Keniassa Matongon teologisen seminaarin toimintaa taloudellisesti sekä lähettämällä seminaariin opettajia. Pitkään jatkuneella koulutustyöllä on suuri merkitys Kenian evankelis-luterilaisen kirkon kehittymiselle.

Naistyö


Evankeliumia ja koulutusta kenialaisille naisille.
Sley tekee Keniassa naistyötä yhdessä Kenian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Naistyön kautta parannetaan paikallisten naisten koulutusta ja asemaa osana omia heimojaan ja kenialaista yhteiskuntaa. Naistyön kautta tavoitetaan ja autetaan naisia, jotka eivät ole vielä kristittyjä.

Credo-ohjelma


Credo-ohjelma tyttöjen tueksi.
Sleyn vuonna 2001 käynnistämä, Kenian luterilaisen kirkon piirissä toimiva kummiohjelma Credo toimii heikossa asemassa olevien tyttöjen auttamiseksi. Credo-ohjelma auttaa ympärileikkausta ja lapsiavioliittoa paenneita tyttöjä.

Samburutyö


Samburut ovat yksi Kenian yli neljästäkymmenestä heimosta.
Kenian luterilainen kirkko on tehnyt työtä samburuheimon alueella 80-luvulta asti erityisesti yhdessä lähetysjärjestö World Mission Prayer League kanssa. Työssä on keskitytty erityisesti terveystyöhön ja seurakuntien perustamiseen. ELCK ja samburut ovat kutsuneet Sleytä työhön. Sley on ottanut tavoitteekseen siirtää resurssejaan Kenian eteläosien maasaialueilta samburuun.
 • Connector.

  Matongon orpokoti ja kummilapset


Sleyllä on Matongossa orpokoti 25 lapselle. Sen lisäksi orpolapsityön piirissä on noin 300 orpolasta, joilla on suomalainen kummi. Tarkoituksena on auttaa suoraan kaikkein köyhimpiä. Lapsia avustetaan omissa kodeissaan tai sijaisperheissä.

Kenian lähetit


Jorma ja Satu Arkkila
Jiska Gröhn
Marja Ochieng
Virpi Otieno

Lahjoita Kenian työlle


Sley tekee Keniassa monin tavoin lähetystyötä. Voit tukea työtä esirukouksin tai lahjoittamalla Keniassa tehtävän työn hyväksi.

Blogit Keniasta

24.3.2021Lähetysblogi

Muistoja

4.11.2020Lähetysblogi

Oman laukun pakkaaminen

Maakohtaiset materiaalit käytössäsi

 • TILATTAVAT MATERIAALIT

  KENIA SUDAN

  Tiedustelut: lahetysosasto@sley.fi (09) 2513 9233

  DVD Sanoma savannille

  Dvd koostuu kahdeksasta mielenkiintoisesta erillisestä osiosta, jotka voi katsoa kerralla tai yksitellen.
  Kokonaiskesto: 37 min 45 s.
  Viikkovuokra: 10 €.

  NUKKENÄYTELMÄ Yhteinen ystävä

  Yhteinen ystävä -nukkenäytelmä kertoo Leenasta, Paavosta ja heidän etelä-sudanilaisesta ystävästään Rosesta. Lasten arkielämän kuvauksessa saadaan välähdys afrikkalaisen perheen arkeen ja anteeksiantamiseen. Nukketeatteripaketti sisältää: cd-levyn, viisi keppinukkea ja nukketeatterisermikankaan. Näytelmän toteuttaminen vaatii kolme henkilöä. Kesto 12 minuuttia. Viikkovuokra: 15 €.

  PIENOISNÄYTTELYT

  Peruslaukut, viikkovuokra 15 € + postikulut Kuvasuurennoksia, käyttö- ja koris- te-esineitä sekä kenialaista seurakuntaa esittelevää materiaalia.
  Olemme uudistaneet Kenian lasten pienoisnäyttelyt. Nyt niitä on saatavana kolmelle ikäryhmälle erikseen suunni- teltuina. Lisäksi pienoisnäyttelyt eivät enää ole pelkkä laukullinen tavaraa, vaan niihin on suunniteltu kullekin ikäryhmälle sopivia tehtäviä ja mahdol- lisuuksia usealla eri tavalla osallistuen tutustua Keniaan.
  Laukuissa on uusia esineitä, askarte- luohjeita, ruokareseptejä ym.
  Hinta 30 € / viikko + postikulut.

  Alle kouluikäiset

  Pyhäkoululaisille, päiväkerho- ja esi- kouluikäisille. Näyttelyn esineiden ja Noora-Norsun avustuksella tehdään kuvitteellinen matka kenialaiseen ko- tiin, kouluun ja kirkkoon. Lisäksi tutus- tutaan maasai-heimoon. Leikkien avulla opitaan kenialaisen lapsen elämästä ja
  lähetystyöstä.

  Ala-asteikäiset

  Ryhmäpeli, jossa opitaan toiminnan kautta. Kaikissa esineissä on mukana kuvaus siitä, miten se liittyy kenialaisen lapsen elämään ja lähetystyöhön. Mikä onkaan arvokkain aarre, jonka ihminen voi omistaa? Se selviää pelin lopuksi.
  Rippikouluikäiset
  Tämä näyttely on idealtaan samanlainen kuin nuorempien koululaisten, mutta esinekuvausten näkökulma on nuorissa ja tehtävä ovat vaativampia.

  Rippikouluikäiset

  Tämä näyttely on idealtaan samanlainen kuin nuorempien koululaisten, mutta esinekuvausten näkökulma on nuorissa ja tehtävä ovat vaativampia.

 • Makuja maailmalta -liitteestä löydät paikallisia reseptejä.

  Makuja maailmalta: Afrikka