Apua ja tukea Sambiaan

 

Sambialaiset ovat luonteeltaan rauhallisia ja rauhaa rakastavia, mikä onkin varmasti yksi syy vakaisiin oloihin.

Sambian suurimpia ongelmia ovat HIV/AIDS (aikuisväestöstä noin 17 % on HIV-positiivisia) ja siitä johtuva orpojen suuri määrä (AIDS-orpoja maassa on noin 710 000), sekä köyhyys. Asukasta kohden laskettavan bruttokansantuotteen perusteella Sambia on 192 maasta sijalla 179, ja köyhyydessä – alle dollari päivässä – eläviä on yli 75 %

Sley toimii Sambiassa yhteistyössä Afrikan evankelis-luterilaisen kirkon (LECA) kanssa. Sleyn yhteistyö jatkuu 2018 asti Sambian hiippakunnan kanssa.

  • Connector.

    Sleyn työ Sambiassa


Sleyllä ei ole Sambiassa pysyviä lähettejä, mutta Kenian-lähetit Satu ja Jorma Arkkila tekevät vuosittain koulutus- ja julistusvierailuja Sambiaan.
Työalueelle lähetetään myös vierailevia kouluttajia pitämään evankelioivia kursseja yhteistyössä paikallisen kirkon kanssa.

Kirkon diakonityötä autetaan erityisesti orpo- ja kummiohjelman kautta. Lusakaan perustetun turvakodin tiloissa aloitettuun alakouluun otetaan eri-ikäisiä orpoja koulutettaviksi.

kysy lisää


Maan tilanteesta ja lähetystyöstä voi tiedustella lisää Sleyn lähetysosastolta: lahetysosasto@sley.fi

Lahjoita


Sley toimii Sambiassa yhteistyössä Afrikan evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Voit tukea työtämme Sambiassa esirukouksin tai lahjoittamalla.

Maakohtaiset materiaalit käyttöösi