• Connector.

    Lähetyskenttä kotiovella

    Maahanmuuttajatyö Suomessa


Richard Ondicho vastaa Sleyn maahanmuuttajatyöstä kotimaassa. Hänen toimipisteenään on Helsingin Luther-kirkko, jossa hän vastaa kansainvälisestä seurakunnasta.

Tue säännöllisesti

Jokainen säännöllinen lahjoittaja on tärkeä tulevaisuutta suunniteltaessa. Kiitos, että olet mukana.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti.

Apua, koulutusta ja kohtaamista

Sleyn kansainvälisessä työssä Suomessa kohdataan, autetaan ja opetetaan niin kristittyjä, vasta kristityksi tulleita kuin edelleen muiden uskontojen parista ponnistavia kiinnostuneita etsijöitä. Helsingin Luther-kirkolla järjestetään monella kielellä tulkattuja raamattutunteja tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 16, torstaina Tapiolan kirkolla ja sunnuntaina järjestetään englanninkielinen messu Helsingin Luther-kirkolla. Muina päivinä pastori Richard Ondicho kohtaa ihmisiä kodeissa ja kauppakeskuksissa.


Maahanmuuttajatyö Suomessa

Lähetyskenttä on kotiovellamme. Tähän haasteeseen Sley päätti vastata kutsumalla Richard Ondichon maahanmuuttajapastoriksi Helsinkiin. Maahanmuuttajatyömme koostuu pääkaupunkiseudun kansainvälisen seurakunnan työstä.

Richardin johtama kansainvälinen seurakunta on elävä ja monikulttuurinen yhteisö, johon jokainen on tervetullut. Se tavoittaa eri taustoista tulevia maahanmuuttajia pääkaupunkiseudulla ja sen ulkopuolellakin. Helsingin Luther-kirkolla järjestetään jumalanpalveluksia, pyhäkouluja, raamattuopetusta ja kastekoulua uusille kristityille. Lisäksi työ yltää kauemmaksikin raamattupiirien, leirien ja nettijumalanpalvelusten kautta. Monien vapaaehtoisten antama panos on elintärkeää tälle työlle, ja rukoilemme jatkuvasti uusia käsiä auttamaan ja nauttimaan tästä monikulttuurisesta seurakuntayhteisöstä.

Maahanmuuttajatyön suosio kertoo sen merkityksestä ja tärkeydestä. Haluamme olla omalta osaltamme auttamassa tänne tulleita löytämään evankeliumin toivon ja auttaa heitä pääsemään osaksi heille uutta ja vierasta yhteiskuntaa. Tule mukaan tutustumaan ja tukemaan!

Kohti laajempaa kansainvälistä työtä

Viime vuosina kansainvälinen messuyhteisö on tavoittanut yhä enemmän myös Suomessa vierailevia matkustajia niin loma- kuin liikematkoilta. Tätä ei ainakaan vaikeammaksi tee se, että korona-ajan jälkeen Helsingin Luther-kirkkoa vastapäätä avattiin suuri hotelli.

Kentällä työskentelevät lähetit

  • Connector.

    Richard Ondicho

    Helsinki


Richard johtaa kansainvälistä seurakuntaa, jonka kotipaikka on Helsingin Luther-kirkolla. Tällä työllä hän tavoittaa Suomeen tulleita maahanmuuttajia eri puolilta maailmaa. Monet turvapaikanhakijat ovat tulleet kasteopetukseen henkilökohtaisen kohtaamisen, ystävän kutsun tai oman kiinnostuksensa vuoksi.

Videoita kentältä

Lähetyskipinä-podcast

Anu Laine

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi
044 298 2601