Turvallisuus on tärkeintä

Jokaisen on voitava tulla Sleyn järjestämiin tilaisuuksiin turvallisesti ja hyvillä mielin.

Sley toiminnassa ei hyväksytä häirintää eikä hengellistä väkivaltaa ja niihin puututaan. Häirintä voi olla puheita tai tekoja. Seksuaalinen häirintä on kriminalisoitu ja siihen voidaan soveltaa rikoslain pahoinpitely- ja seksuaalirikoksia koskevia säännöksiä.

  1. Tunnistaessasi häirintää reagoi tapahtuneeseen. Puutu heti, ja pyydä häiritsijää lopettamaan.
  2. Ilmoita tapahtuneesta. Kerro häirinnästä paikalla olevalle vastuuhenkilölle tai työntekijälle. Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä viranomaisiin.
  3. Jos et halua puhua tilanteesta vastuuhenkilön kanssa, kerro asiasta oheista whistleblower-ilmoituskanavaa käyttäen.

Ilmoituskanavalla lähetetyt tiedot välitetään Anu Laineelle, henkilöstöpäällikkö Anne Haapaselle ja työsuojelupäällikkö, kotimaantyön johtaja Juhana Tarvaiselle.

Nimetön whistleblower-ilmoituskanava

Toimintaan osallistuvilla, vapaaehtoisilla vastuunkantajilla, asiakkailla, alihankkijoilla ja työntekijöillä on sähköistä whistleblower-ilmoituskanavaamme käyttäen mahdollisuus ilmoittaa turvallisesti ja nimettömästi mahdollisesta väärinkäytöksestä, joka liittyy Sleyn toimintaan.  

Ilmoitus toimitetaan Whistleblower Partners System -järjestelmän kautta, joka on ulkopuolisen toimittajan toteuttama Sleystä riippumaton ilmoituskanava. Sen kautta lähetetyn ilmoituksen vastaanottavat kotimaantyönjohtaja Juhana Tarvainen, henkilöstöpäällikkö Anne Haapanen ja 1. työsuojeluvaravaltuutettu ja lähetysosaston osastokoordinaattori Anu Laine.

Viestisi vastaanottaja saattaa tarvita lisätietoja voidakseen jatkaa tapauksen käsittelyä. Vastaanottajalla on mahdollisuus vastata sinulle ilmoituskanavaa käyttäen. Kun olet painanut lähetä-painiketta, saat koodin, jolla voit kirjautua myöhemmin sisään ja lukea vastauksen. Tällä tavalla voit kommunikoida yhdistyksen työntekijän kanssa paljastamatta henkilöllisyyttäsi.  

Kun olet lähettänyt viestin, saat seitsemän päivän sisällä kuittauksen viestisi vastaanottamisesta ja kolmen kuukauden kuluessa tiedon siitä, kuinka olemme toimineet ilmoituksesi perusteella. 

(Huomaathan, että ilmoituskanavan kieli on automaattisesti englanti. Voit vaihtaa kielen suomeksi oikean yläkulman valikosta.)


WHISTLEBLOWER-ILMOITUSKANAVA

Yllä olevan painikkeen käyttöä ei jäljitetä. Voit halutessasi siirtyä ilmoituskanavaan myös kopioimalla selaimesi osoiteriville seuraavan osoitteen: https://nordicwhistle.whistleportal.eu/WhistleBlower/Form/496-844-b656472bf5574890bad951a1760a8dd2
Anu Laine

Lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi

Juhana Tarvainen

Sleyn kotimaantyön johtaja

Juhana Tarvainen
juhana.tarvainen@sley.fi