Jeesuksen veri puhdistaa uudelleen ja uudelleen

Nainen oli jäänyt rysän päältä kiinni haureutta harjoittamasta. Toisesta osapuolesta emme tiedä mitään, mutta hänen on täytynyt olla mies. Aikoinaan ei edes ajateltu muuta vaihtoehtoa, mutta tänä päivänä kaikki hämärtyy monenlaisten seksuaalisuhteiden myötä. Jos toisena osapuolena tässä tapauksessa olisi ollut toinen nainen, tuomio olisi todennäköisesti jo langetettu sen enempää mitään kysymättä. Tässäkään asiassa Jeesuksen vastustajien pääkysymys ei ollut aito huoli oikeasta sukupuolimoraalista, vaan mahdollisuudesta jälleen kerran koetella Jeesuksen opetusta. Tavoitteena oli saada Jeesus sanomaan jotakin sopimatonta, jotta Hänet saataisiin vaikeuksiin.

Vapahtaja toimii tiukoissa paikoissa täysin yllättävästi ja torjuu vihamiestensä pyrkimykset vaikenemalla. Tällä kerralla Hän tosin kirjoittaa maahan jotakin, joka saa naisen tuomitsijoiden omattunnot toimimaan. Kukaan heistä ei osoittautunut synnittömäksi Herran edessä. Eipä tainnut olla pojilla puhtaat jauhot pussissa myöskään kuudennen käskyn kohdalla. Vapahtaja tapasi hyvin erilaisia ihmisiä – myös niitä, joita pidettiin erittäin syntisinä. Totta kai! Jeesus tuli koko maailman Vapahtajaksi. Hän tuli uhriksi kaikkein pahimpienkin puolesta. Hän ei kuitenkaan koskaan kehottanut tai rohkaissut tekemään syntiä, vaan aina välttämään sitä. Jeesuksen sanoma synninteon suhteen oli: ”Mene, äläkä tästedes syntiä tee!” Tämä on Herran sana myös meille.

Jeesuksen veri puhdistaa uudelleen ja uudelleen meitä syntiparkoja. Saat uskoa kaikki syntisi anteeksi ja palata kasteen armoon. Pakana saa tulla kasteen kautta armoon ja uskon osallisuuteen. Kristus on koko maailman Vapahtaja. Usko pois!