Ikimuistoiset kirkkokahvit

Jeesuksen julkinen toiminta on aivan alussa. Kapernaumin synagogassa riivaajahengen vallassa ollut mies oli vapautettu. Kun tultiin tätä ihmetellen kirkkokahveille Simonin ja Andreaksen kotiin, jotakin Jeesuksen vallasta ja voimasta oli tullut selväksi. Kotona asiat eivät olleet kuitenkaan hyvin.

Simonin anoppi makasi kovan kuumeen kourissa. Hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. Oli syntynyt usko ja luottamus siihen, että Jeesus voi ja tahtoo auttaa. Kunpa mekin kertoisimme hätämme ja huolemme heti hänelle. Jumala on antanut meille viisautta, lääkäreitä ja lääkkeitä, kuten vaikka rokotteen koronaa vastaan. Silti on hyvä muistaa, ettei rukous ole viimeisenä, kun kaikki muu on kokeiltu, vaan ensimmäisenä ja hellittämättä kaiken sen keskellä, mitä meille tapahtuukin.

Jeesus paransi naisen, ja noista kirkkokahveista tulikin ikimuistoiset. Jumala parantaa lääkärien kautta ja joskus ihmeellisesti vain rukouksessa tai öljyllä voidellen. Myös ehtoollispöydässä on tapahtunut paranemisia. Toisinaan mitään ei tunnu tapahtuvan. Siihenkin hän antaa voiman. Jumala tietää asiasi ja kuulee rukouksesi.

Markus kertoo Jeesuksen tarttuneen häntä kädestä. Luukas kertoo Jeesuksen puhuneen kuumeelle ja käskeneen sitä lähtemään. Mihin Jeesus tarttuisi sinun kodissasi ja sinun elämässäsi?

Vaikka Jeesus paransi monia, hän ei tullut vain parantamaan. Aamun yksinäisessä rukouksessa hän puhui Isän kanssa, mitä varten Isä on hänet lähettänyt. Matka jatkuu evankeliumia julistaen. Siinä ohessa riivaajat väistyvät ja sairaita paranee.

Myöhemmin seurakunta kokoontui tuossa kodissa, jonka rauniot on nykyisessä Kapernaumissa kaivettu esiin. Simonin anoppi sai vielä palvella monia evankeliumin työssä. Vaikka oma kirkkomme on raunioina, Jumalan valtakunta kulkee voittosaatossa.