Image

Mitä on tarjolla?

Sleyn diakoniatyö tarjoaa monenlaista apua pääkaupunkiseudun ikäihmisille.

Diakoniatyön puoleen voit kääntyä esimerkiksi tarvitessasi apua asiointiin, ulkoiluun, älypuhelimen käyttöön, verkkoasiointiin, tai jumalanpalvelukseen pääsemiseen. Autamme myös juuri sinun tarvitsemiesi kunnallisten palveluiden löytämisessä.

Olet tervetullut ottamaan yhteyttä, jos koet yksinäisyyttä tai tarvetta keskustelu- ja rukousapuun.

Työmme on vasta aloitettu yksittäisen testamenttilahjoituksen varoin pääkaupunkiseudun ikäihmisten parissa. Sleyn diakoniatyön tulevaisuuden tavoite on palvella valtakunnallisen vapaaehtoisten verkon avulla, ja työ tarvitsee siksi tukijoita. Lähde mukaan.


Ilmoittaudu auttamaan
Sinua tarvitaan
Tervetuloa mukaan

Mitä voin tehdä?

Diakoniatyö tarjoaa mahdollisuuden osallistua ja laittaa lahjat käyttöön toisten hyväksi. 

Vapaaehtoistyötä pohtiva tarvitsee rohkaisua ja koulutusta siihen, kuinka voi itse palvella toisia ihmisiä omilla lahjoillaan. Sleyn diakoniatyö kouluttaa palvelemaan ja avaa mahdollisuuden vapaaehtoistyön tekemiseen turvallisesti ja vastuullisesti.

Aluksi kutsumme sinua mukaan auttamaan pääkaupunkiseudun ikäihmisiä tavallisten arjen haasteiden kanssa. Pienenkin avun merkitys voi olla suuri, ja auttaja saa paljon myös itsekin.

Työn edetessä avaamme diakonisen auttamistyön polkuja Sleyn messuyhteisöihin ympäri Suomen. Opastamme ja koulutamme auttamistyöhön ja diakonisten yhteisöjen rakentamiseen.

Ota rohkeasti yhteyttä: tule mukaan tekemään ja ideoimaan uutta.


Mitä se on?

Diakoniatyö on koko yhteisön tehtävä.

Ihmisellä on tarve tulla kohdatuksi ja ymmärretyksi. Diakonia tarkoittaa palvelemista. Jeesuksen opetuslapset jatkoivat sitä, mitä heidän Opettajansa oli tehnyt: He julistivat evankeliumia ja auttoivat. Tuskin mikään todisti maailmalle niin lämpimästi ja vakuuttavasti Kristuksesta kuin se, että hänen omansa auttoivat kaikkia, varsinkin niitä, joista muut eivät välittäneet. Siksi diakonia kuuluu Jeesuksen seuraajan elämään.

Meidät lähetetään jumalanpalveluksesta palvelemaan Herraa iloiten. Viikon päästä tulemme jälleen koolle Lähettäjämme luo. Tuomme mukanamme rukoukset niiden ihmisten puolesta, joita olemme kohdanneet. Ehkä joku heistäkin on mukanamme. Tuomme myös rakkaudettomuutemme ja haluttomuutemme palvella.

Sytymme jälleen Kristuksen kaikkensa uhranneesta rakkaudesta ja käsitämme, että elämän mieli ja tarkoitus avautuu näistä kahdesta: uskosta Jumalaan ja rakkaudesta kaikkia luotuja kohtaan. Diakoniatyö on koko yhteisön tehtävä.Hei! Antamiasi tietoja käsitellään meillä luotettavasti. Me emme anna niitä kenenkään ulkopuolisen käyttöön ja säilytämme niitä aina turvallisesti. Me Sleystä saatamme olla sinuun yhteydessä, jos se sinulle sopii. Voit lukea lisää Sleyn tietosuojaselosteesta. Poliisihallitus on antanut meille rahankeräysluvan RA/2021/1127. Kuukausilahjoituksen yhteydessä sinulta pyydetään henkilötunnusta. Me emme tallenna sitä lainkaan, vaan henkilötunnuksesi välitetään omalle pankillesi e-laskusopimuksen laatimista varten.


Johannes Häkämies

Sleyn diakoniatyöntekijä

Kaisa Timperi
p. 044 767 5027
kaisa.timperi@sley.fi