Ulkomailla

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöistä ja toteuttaa kirkon lähetystehtävää kouluttamalla ja lähettämällä lähetystyöntekijöitä maailmalle – aina kolmelle eri mantereelle saakka. Lähetystyössämme keskeisimpänä on pelastuksen sanoman välittäminen, mutta samalla haluamme auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Seurakunnat mahdollistavat Evankeliumiyhdistyksen toteuttaman lähetystyön nimikko- ja rukoustukisopimuksin ja monin muin tavoin osallistumalla yhteiseen työhön.

Materiaalia

Lisää tietoa Evankeliumiyhdistyksen lähetystyöstä löydät tästä linkistä, facebook-sivultamme Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys: Kolmella mantereella sekä Lähetyskipinä-lehdestä, jota voit tilata lähetysosastoltamme tai lukea digitaalisena. Vuosittain sekä paperisena että digitaalisena ilmestyvä rukouskalenteri esittelee lähettimme ja heidän tekemänsä työn. Kannattaa tutustua myös lähetystyömme esittelyvideoihin sekä lähetyskipinävideoihin.

Kolehtikohteet ja kolehtipuheet

Lista Evankeliumiyhdistyksen tarjoamista kolehtikohteista ja valmiita kolehtipuheita käytettäväksesi löydät tästä linkistä.

Viitenumero kolehdille

Viitenumerot kolehdeille löydät tästä linkistä. Lisätietoja antaa:

044 767 5201, leea.grohn@sley.fi

Kotimaassa

Evankeliumiyhdistys toteuttaa ympäri vuoden yhdessä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon paikallisseurakuntien kanssa monipuolista ja laadukasta toimintaa.

Olipa kyseessä sitten vierailu seurakunnan lähetysillassa, viikonvaihteen raamattukurssin järjestäminen, Maata Näkyvissä -festarien pitkä perinne tai sivukirkon säännöllinen jumalanpalvelusvastuu, olemme me varmasti kokenut ja luotettava yhteistyökumppani.

Raamattukurssit

Raamattu on koko seurakunnan elämän keskus, mutta aikaa siihen tutustumiseen ja sen opettamiseen tuntuu alati niin kiireisessä maailmassa olevan entistä vähemmän. Evankeliumiyhdistys tarjoaa apua ja järjestää viikonvaihteen mittaisia Pieni suuri  -raamattukursseja yhdessä seurakuntien kanssa. Yhdessä viikonlopussakin ehditään sukeltaa syvälle Raamattuun. Kurssit ovat seurakunnalle ilmaisia. Raamattupiirimateriaalia on ladattavissa maksutta tästä.

Ota yhteyttä Sleyn raamattukoulutuksen koordinaattori Antti Koskenniemeen

antti.koskenniemi@sley.fi

Puhujavierailut

Ehkä katsaus ajankohtaisiin asioihin lähetyskentällä, palaaminen luterilaisen uskon perusteisiin, raamattuilta tai siemaus kahvia ja hetki Evankelisen herätysliikkeen kirkkohistoriaa? Tulemme mieluusti vierailemaan seurakunnan kokoontumisissa ja pienpiireissä ja alustamaan keskustelua juuri teidän seurakuntaanne kiinnostavista aiheista.

Ota yhteyttä oman paikkakuntasi Sleyn työntekijään tai kotimaantyön johtaja Juhana Tarvaiseen.

+358 50 323 5484juhana.tarvainen@sley.fi

Etäyhteyksiä

Korona-aikana, ja toki vielä sen jälkeenkin, voimme toteuttaa tilaisuuksia etäyhteyksin. Lähetystilaisuus, raamattuluento tai vaikka koko viikonlopun luentosarja voidaan toteuttaa Teams- tai Zoom-ympäristössä, ja etäyhteyksien avulla voi lähetin saada vierailulle, vaikka hän fyysisesti olisikin tuhansien kilometrien päässä.

Vierailija seurakuntaasi

Lähettimme tai lähetysosastomme työntekijä  vierailee mielellään seurakunnassasi kertomassa lisää työstämme. Toivoisimme myös voivamme tehdä läheistä yhteistyötä seurakuntasi kanssa ja solmia sitä varten nimikkosopimuksen. Sopimus voi koskea yksittäistä lähettiä tai lähettiperhettä, työkohdetta (esim. orpotyö) tai työaluetta. Autamme myös kaikissa muissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Ota yhteyttä lähetysosaston osastokoordinaattori Anu Laineeseen.

Anu Laine

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi

Antti Koskenniemi

Sleyn raamattukoulutuksen koordinaattori

Antti Koskenniemi
antti.koskenniemi@sley.fi

Johannes Häkämies

Sleyn kotimaantyön johtaja

Juhana Tarvainen
juhana.tarvainen@sley.fi