Sley lähetystyöhön Saksaan 2017

Sleyn uusin työalue sijaitsee varsin lähellä, keskellä Eurooppaa. Luterilainen uskonpuhdistus lähti liikkeelle Saksasta. Saksa on tänä päivänä Euroopan Unionin väkirikkain maa yli 82 miljoonalla asukkaallaan. Saksa on myös taloudeltaan vahva maa. Se on yksi Euroopan talousvetureista ja maailman johtavista teollisuusmaista.

Miksi aloittaa lähetystyö keskellä ”kristittyä Europpaa”? Tätä kysymystä on esitetty usein. Saksan väestöstä kristittyjä on yli puolet, mutta kokonaan kirkkoon kuulumattomia yli kolmannes. Muslimeja Saksan väestöstä on noin viisi prosenttia. Koska kyseessä on väestöltään suuri maa, muslimienkin määrä on useita miljoonia. Saksaan on viime vuosina tullut paljon pakolaisia ja maahanmuuttajia. Vuonna 2015 Saksaan tulleiden pakolaisten määrä oli noin 890 000. Pakolaiset tulevat maista, joissa heillä ei ollut käytännössä mitään mahdollisuutta kuulla evankeliumia ja elää kristittynä. Aloittamalla työ näiden ihmisten keskuudessa Sley toteuttaa strategista linjausta tehdä lähetystyötä vähemmän evankeliumia kuulleiden ihmisryhmien keskuudessa.

Video Sleyn työstä Saksassa

Tue säännöllisesti

Jokainen säännöllinen lahjoittaja on tärkeä toiminnan tulevaisuutta suunniteltaessa. Voit kohdistaa lahjasi tarkemmin lahjoitussivullamme.

Anna kertalahja

Voit antaa lahjan evankeliumin työhön myös kertaluonteisesti. Kiitos lahjastasi, se käytetään vastuullisesti. Voit kohdistaa lahjasi tarkemmin lahjoitussivullamme.

  • Connector.

    maahan-muuttajatyö

    Sley tekee Saksassa lähetystyötä maahanmuuttajien parissa. Saksaan on tullut suuria määriä pakolaisia Lähi-Idästä ja Keski-Aasiasta. He tulevat maista, joissa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ei voi julistaa vapaasti. Nämä ihmiset ovat päätyneet monien vaikeiden vaiheiden jälkeen keskelle Eurooppaa ja tulleet Saksaan. Työtä on paljon ja työntekijöitä vähän. Pakolaiset ja maahanmuuttajat tarvitsevat kasteopetusta, syventävää katekeesiä, sielunhoitoa ja rinnalla kulkemista. Sley on vastannut tähän haasteeseen ja pyyntöön lähettämällä Marko ja Siiri Turusen Saksaan tekemään lähetystyötä. Marko on koulutukseltaan teologi ja Siiri on psykologi. Sleyn lähetit toimivat Berliinissä Itsenäisen Evankelis-Luterilaisen kirkon (SELK) työyhteydessä. Turuset viettivät ensimmäisen työkautensa Berliinissä, minkä jälkeen he siirtyivät Hampuriin toiselle työkaudelleen. Myös Hampurissa on valtavasti pakolaisia, mutta luterilaisissa Siion- ja Kolminaisuuden seurakunnissa ei vielä ennen Turusia ollut farsia osaavaa työntekijää. Alkuvuodesta 2023 Saksassa maahanmuuttajatyön parissa aloittaa kolmantena lähetystyöntekijänä Pasi Palmu, joka on toiminut Suomessa pitkään pastorina.


lähetystyöntekijät


Sleyn lähetystyöntekijöinä Saksassa ovat Siiri ja Marko Turunen sekä Pasi Palmu.

lahjoita


Saksaan on tullut paljon maahanmuuttajia, jotka eivät tunne Jeesusta Vapahtajanaan.Tule mukaan tukemaan heidän parissaan tehtävää työtä!

Näytä kaikki ()
Viro ()
Venäjä ()
Lähetysblogit ja kirjeet ()
Sudan ()
Japani ()
Aktioblogi ()
Tälle perustalle - kirkolliskokousblogi ()
Etelä-Korea ()
Kotimaantyö ()
Israel ()
Sley ()
Sambia ()
Päivänvaloa – Sley kotimaassa ()
Lähetystyö ()
Suomi ()
Kulkeva kukko ()
Myanmar ()
Kenia ()
1.3.2021Lähettikirjeet

Paaston ajan terveisiä Hampurista

28.8.2020Lähettikirjeet

Turusten lähettikirje

5.6.2020Lähettikirjeet

Siiri ja Marko Turusen lähettikirje