Raamattuluennot

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen nettisivustot ovat kautta historiansa sisältäneet runsaasti raamattuluentoja ja opetusta. Tältä sivulta löydät paljon luotettavaa raamatunopetusta.

Vanhan testamentin luennot

Vanhan testamentin luennot ovat myös upotettuna Vanhan testamentin aikajanaan. Avaa aikajana ja pääset opiskelemaan ja tutustumaan paitsi Vanhan testamentin kirjoihin myös henkilöihin ja tapahtumapaikkoihin. Jos selaimesi ei tue aikajanan vieritystä, kutista selaimesi ikkunaa hieman ja levitä sitten sitä sivuttaissuunnassa, niin saat koko aikajanan näkyviin.

Avaa Vanhan testamentin aikajana tästä linkistä! (Avautuu uuteen ikkunaan.)

Voit opiskella Vanhan testamentin maailmaa myös Vanhan testamentin kartan kautta. Ohjelma auttaa hahmottamaan Raamatun ajan suurvaltojen ilmaantumisen ja katoamisen kartalla. Voit tarkastella ohjelmaa äänitetyn selostuksen avulla tai ilman sitä, säätäen ohjelman nopeutta, pysähtyen yhden kartan kohdalle tai valiten vain yksittäisen suurvallan.

Avaa Vanhan testamentin kartta tästä linkistä! (Avautuu uuteen ikkunaan.)

Raamatunkirjan nimen perässä sulkeissa oleva A tai B -kirjain merkitsee sitä, että kirjasta on luento useamman eri kirjoittajan laatimana.

Luennot henkilöistä

Luennot Vanhan testamentin kirjoista

Muita Vanhan testamentin luentoja

Uuden testamentin luennot