Kuka voi olla lähettäjä?

Lähetystyö on jokaisen kristityn etuoikeus ja tehtävä.

Toiset toimivat lähetystyöntekijöinä mutta yhtä tärkeää on lähettäjänä oleminen. Lähettäjät tekevät lähetystyön mahdolliseksi varainhankinnan ja esirukousten kautta.

Lähettäjänä voi toimia kuka tahansa lähetystyöstä kiinnostunut. Lähettäjä vie evankeliumia eteenpäin omalta paikaltaan. Hän toimii lähetystyön mahdollistajana esirukouksin, rohkaisemalla lähettejä ja osallistumassa varainhankintaan.

Lähettäjänä Sleyssä toimii lukuisa joukko eri ikäisiä ihmisiä. Mukana on muun muassa Sleyn osastoissa ja seurakunnissa toimivia lähetyspiirien, -juhlien ja -myyjäisten järjestäjiä, lähetyskohteiden ystäviä, orpotyön kummeja sekä lähettien lähettäjärenkaitten jäseniä.

Lähettäjän tehtäviä

Sleyn lähettäjänä oleva voi tukea lähetystyötä yleisesti. Näin saaduista varoista tuetaan työalueita niilllä vastaan tulevissa tarpeissa. Lähettäjä voi myös tukea nimikkokohteita, joita on tarjolla eri maissa useita. Tukemisen lisäksi lähettäjät tavallisesti kuuluvat yhden tai useamman lähetin lähettäjärenkaasen. Lähettäjärenkaaseen kuuluvat saavat lähettikirjeitä, joista voi lukea lähetin työstä ja aiheista, joiden puolesta lähetti pyytää rukoilemaan. Sleyn messuyhteisöillä on myös lähetysvastaavia. Lähetysvastaavan tehtävästä voi kysellä oman messuyhteisön papilta tai Sleyn lähetysosastolta.

Haluatko liittyä lähetin lähettäjärenkaaseen? Entä onko sinulla kummikohde? Voisitko tehdä käsitöitä tai leivonnaisia myyjäisiin tai järjestää lähetysaterian? Voisitko rukoilla lähetystyön puolesta? Jos etsit vielä omaa paikkaasi, niin ota yhteys alueesi työntekijään tai lähetysosastoon: lahetysosasto@sley.fi.Materiaalia lähettäjille

Lisää tietoa Evankeliumiyhdistyksen lähetystyöstä löydät tästä linkistä, facebook-sivultamme Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys: Kolmella mantereella sekä Lähetyskipinä-lehdestä, jota voit tilata lähetysosastoltamme tai lukea digitaalisena. Vuosittain sekä paperisena että digitaalisena ilmestyvä rukouskalenteri esittelee lähettimme ja heidän tekemänsä työn. Kannattaa tutustua myös lähetystyömme esittelyvideoihin sekä lähetyskipinävideoihin. Lähettikirjeitä voit lukea Sleyn mediakirjastosta. Kirjoita hakukenttään lähetin nimi tai vain "lähettikirje", ja saat näkyviin kaikkien lähettien kirjeet.

Tutustu rukouskalenteriin tästä 

Anu Laine

Sleyn lähetysosaston osastokoordinaattori

Anu Laine
anu.laine@sley.fi