1 Hoosianna, hoosianna

1. Hoosianna, hoosianna, auta Poika Daavidin! / Herra, rauha, riemu anna, anna taivaan autuuskin! / Kuningas ja ystävä, / saavu Herran nimessä.

2. Niin hän saapuu, päivän saamme, / koittaa aamu, päättyy yö. / Valon aseet ottakaamme, / uskon kilpi, miekka, vyö! / Valtakunta taivasten / saapuu luokse ihmisten.

3. Avautukaa ovet aivan, / portit päänne nostakaa! / Vapahtaja, Herra taivaan / riemuin vastaanottakaa. / Herra käy luo orjien / orjan muodon ottaen.

4. Ei hän, Herra, korskeana / joukoin julmin kuljekaan. / Vanhurskaana auttajana / armon tuo hän tullessaan. / Nöyränä on saapuva / niin kuin uhrikaritsa.

5. Maailmalle armahduksen / taivaasta hän tänne tuo. / Näin hän anteeksantamuksen / meille armostansa suo. / Kuuliainen on vain hän, / ottaa ristin häpeän.

6. Kansan synti katkerasti / Herraa viiltää, haavoittaa / aina kyyneleihin asti, / ei se tahdo auttajaa. / Mielenmuutos outo on, / outo aika etsikon.

7. Armon sana uskokaamme: / valmiina on lunastus. / Ansiotta taivaan saamme, / siinä ainut pelastus! / Jeesus tuli maailmaan / meille kaiken antamaan.

8. Ylistys ja hoosianna / sinulle, oi Kuningas. / Suojassasi meitä kanna, / suuri Rauhan Ruhtinas. / Siunaa meidät, ystävä, / Jumalamme nimessä!

Melodia:
Andreas Peter Berggreen 1859
Teksti:
Adolf Moberg 1866
Uudistaja:
Samppa Asunta
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1892