157 Oi Jeesus Kristus, Herramme

1. Oi Jeesus Kristus, Herramme, / kun nousit taivaaseesi, / sä astuit Isän rinnalle / ja suureen pyhyyteesi. / Kuitenkin olet lähellä, / kun nimessäsi pyhässä / sinua rukoilemme.

2. Kuule siis, Herra, armossa / yhteinen rukouksemme. / Nyt täytä Hengen voimalla, / ilolla sydämemme. / Elämän liekki sytytä / ja Lohduttaja lähetä, / niin soivat kiitoksemme.

3. ”Elämän veden virtoja / kumpuaa sisimmästä / sen, joka elää uskossa”, / pidämme kiinni tästä. / Sen vuoksi vielä pyydämme, / elämän lähde, Herramme: / Vuodata Henki meille!

4. Huomaathan, kuinka kurjia / olemme uskossamme. / On rakkautemme heikkoa / ja tiellä hoiperramme. / Siis Henki rauhan, rakkauden / ja armon, voiman, totuuden / suo meille, Herra Jeesus!

5. Rintaamme, Jeesus, vuodata / Henkesi iloisuutta, / ja täytä meidät voimalla, / luo sisäisesti uutta, / niin että mielen, sydämen / Hengeltä saamme yhteisen. / Näin rauhan vyöllä vyötä.

6. Nyt kasta Hengen tulella, / tahtosi meihin paina. / Suo uusin kielin puhua / sua kiittääksemme aina. / Sanasi ovi aukaise, / suo uusi voima saarnalle, / se että vaikuttaisi.

7. Suo, että kaikki saarnasta / elämän tuoksun saisi / ja autuudeksi uskossa / sanasi omistaisi. / Niin kansasi saa iloita, / sinulle laulaa kiitosta / täydestä sydämestä.

Melodia:
Kansantoisinto Sortavalasta
Teksti:
Fredrik Gabriel Hedberg 1846
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1875