178 Jeesus armon soi

1. Jeesus armon soi, voiton meille toi, / hän on valkeus, tie, totuus, elämä. / Hän vanhurskaus, armo, laupeus, / meille nyt on ilmestynyt ylhäältä. / Hän koitto on, hän valaisee / ja kuolon kahleet katkaisee, / poistaa orjuuden, kuorman syntien. / Nyt jo aavistaa me saamme autuuden.

2. Varjot kuoleman öisen maailman / täyttää kauhuillaan, lyö siellä jyske lain. / Julmat, ikävät synnit syyttävät, / syntisiä hallitseekin pelko vain. / Vaan ristin saarna voiton tuo / ja ahdistukseen rauhan suo. / Niin se kuoleman varjon valtavan / karkottaa ja poistaa tuskan kauhean.

3. Loiste säihkyvä tuolta ylhäältä / kuoleman ja synnin maahan säteilee, / poistaa synnin yön, päättää orjan työn, / vankilasta vankat salvat aukaisee. / Oi Jeesus, tuo jo valkeus / ja vangituille vapaus. / Nouskaa katsomaan, kuinka loisteellaan / armo kaunistaa nyt kaiken synnin maan.

4. Kirkas aamun koi päivän uuden loi, / meitä ohjaa taivaan tietä kulkemaan. / Riennä, syntinen, luokse Jeesuksen, / ota vastaan armo hänen armostaan. / Hän kärsi ristinkuoleman, / pois otti synnit maailman. / Siihen luottaa saa, siihen turvatkaa. / Ristin tiellä Kristuksessa riemuitkaa!

Melodia:
Raumalainen toisinto
Teksti:
Johan August Gottlieb Hymander 1881 Abraham Achreniuksen virren (1769) pohjalta
Uudistaja:
Lauri Thurén 1997
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1881