185 Aadamin tuottaman tuomion

1. Aadamin tuottaman tuomion meiltä / pois Herra Jeesus jo ottanut on. / Maailman osti hän kuoleman teiltä, / kun sille ristillä toi sovinnon. / Näin yksi on sen, / koko rangaistuksen, / kärsinyt puolesta syyllisien.

2. ”On veriruskeat syntinne, mutta / ne lumivalkeiksi puhdistetaan.” / Kun veren armoon nyt täysin voit luottaa, / miksi et yhtyisi riemuitsemaan? / Niin vertaamaton / hänen voimansa on, / rakkaus Herramme uskomaton.

3. Onneton vain ohi Golgatan kulkee / tallaten verta ja torjuen lain. / Hän, joka itsensä armosta sulkee, / palkaksi saa omat syntinsä vain, / kun tuomitsemaan / kerran pilkkaajiaan / Herra on saapuva kunniassaan.

4. Rakkahin Jeesus, nyt piinasi paina / kaikkien syntisien sydämiin, / että he syntejään itkien aina / lähtisi ristisi turviin ja niin / haavoistasi vain / kaikki kertoisi ain / laulaen: Syntini anteeksi sain.

5. Suo, että vain sinun ristisi vankka / kelpaisi kaikille autuudeksi, / että ei onni tai kärsimys rankka / paikkaamme taivaassa vaarantaisi. / On kylliksi se, / että Jeesuksemme / tähtemme kuoli ja vie perille.

Melodia:
Lasse Vahtola 1969
Teksti:
Carl Olof Rosenius 1848
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1885
Tekijänoikeudet
Melodian © Lasse Vahtola