191 Sovinnon suuri salaisuus

1. Sovinnon suuri salaisuus on teko Jumalan. / Hän synnin pyyhki, sovitti omalla uhrillaan. / Hän itse puolestamme on jo surman surmannut, / näin minulle, näin sinulle on taivaan avannut.

2. Sovinnon suuri salaisuus on teko siunattu, / sai armahduksen osakseen sukumme tuomittu. / Me emme sitä ansainneet, kun pyytämättämme / sen teki Jeesus, rakkaamme ja oma veljemme.

3. Sovinnon suuri salaisuus on täyttä hulluutta, / ei järki suostu ottamaan lahjaksi autuutta. / Se aina töihin tarrautuu ja palkan tarjoaa, / vaan turhat työt ei kiinnosta autuuden antajaa.

4. Sovinnon suuri salaisuus on: ”Kaikki maksettu!” / Se ilman omaa työtäsi on eteen tarjottu. / Et voi siis muuta odottaa, et saada kalliimpaa, / ei löytää maasta, taivaasta voi hintaa suurempaa.

5. Sovinnon suuri salaisuus on kaunistuksemme. / Työ, voitto, risti Jeesuksen on juhlapukumme, / kun meidät pestiin kasteessa hohtavan puhtaiksi / ja Jeesukselle kihlattiin myös morsiameksi.

6. Sovinnon suuri salaisuus: jo olen ihana / ja kerran sitten taivaassa morsian loistava. / Voin olla huono, kelvoton maailman silmissä, / ei haittaa, kunhan suloinen Jeesuksen mielestä.

Melodia:
Ruotsissa 1884
Teksti:
Hjalmar Lax 1895
Uudistaja:
Johanna Ailio
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1911