205 Oi ihminen, minnekä matkasi vie

1. Oi ihminen, minnekä matkasi vie, / tuon kulkusi suunta ja juoksusi tie, / vain etsitkö saamatta rauhaa? / Mitkä pulmasi on, mitä piilottelet, / missä on sydänaarteesi? Seisahda et / vaan riennät, ja maailma pauhaa.

2. Vaan kuuntele ja kysy itseltäsi: / Nyt minne mä juoksen näin kiireisesti? / Voit kulkea riemuun tai vaivaan. / Kaksi reittiä on, sinä lienetpä ken, / sinä onnesi hukkaat tai saavutat sen, / saat kuoleman tai ilon taivaan.

3. Jos maailma herrasi on, unohtaa / saat taivaan, kun kahta et voi kumartaa, / et taidolla toisiinsa liittää. / Jos vain kalliimpi, rakkaampi on tämä maa, / sinä totuuden hengessä et Jumalaa / voi palvella, kuulla ja kiittää.

4. Jos taivaaseen tahdot, pois varjoista maan, / et ontuen puolelle kummallekaan / saa kulkea kuolemaan saakka. / Jos vain Kristus on aarteesi, helmesikin, / hänen luoksensa mielin käy kiitollisin, / ja poissa on syntien taakka.

5. Vain yksi on kaikille tarpeellinen, / muu turhaa ja pientä on rinnalla sen, / ja riittää se kaikille aina: / veren armossa synnit kun anteeksi saa, / ihan lahjaksi autuuden kun omistaa, / ei syyllisyys mieltäsi paina.

6. Pois täältä kun kerran käyt matkustamaan, / jos Jeesus ei sinua tunnustakaan, / ei yksikään kuormaasi huoli. / Siksi lähde, kun aika on, Jeesuksen luo, / hän voi auttaa ja syntisi anteeksi suo, / hän myös sinun tähtesi kuoli.

Melodia:
Göran Stenlund 1971
Teksti:
Lina Sandell 1862
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1999
Tekijänoikeudet
Melodian © Göran Stenlund