212 On kädet Jeesuksen auki nyt aivan

1. On kädet Jeesuksen auki nyt aivan / myös sinut helmaansa sulkeakseen. / Pois miksi kääntyisit kohdaten vaivan, / vaipua saat tosi rakkauteen. / Kuule, hän huutaa nyt taas kuten ennen: / Käy minun luokseni, ystäväni. / Kieltää sen voisitko luotansa mennen, / että hän kuollut on puolestasi.

2. Ristillä maailma vanhurskaaks luotiin, / kaikkien puolesta kuollut hän on. / Silloinhan meillekin autuus jo tuotiin, / Golgatan uhrihan on rajaton. / On verivelkamme maksettu aivan, / sen yli risti jo tehtynä on. / Tuomari itse on kärsinyt vaivan, / tuomitut saaneet jo on sovinnon.

3. Tulkaa siis tuomitut, tässä on teille / syy ikiriittävä autuutehen. / Aadam on tuottanut kuoleman meille, / Jeesus on kuitenkin voittanut sen. / Päästetyt orjat, te teette niin väärin, / orjina raadatte vain tämän maan. / Tulkaa, nyt riemuita saa ylenmäärin, / vanki on päässyt jo vankilastaan!

4. Ristisi ansion, Herrani Jeesus, / uskallan uskoa aarteekseni. / Tulla saan taivaaseen, kun olet, Kristus, / kirjaasi kirjoittanut nimeni. / Tiedän sen, että et työtäsi kiellä, / siis kuka sieltä sen pyyhkiä vois? / Siksipä laulankin kiittäen tiellä: / häkki on auki ja lintu on pois.

Melodia:
ruotsalainen1800-luvulta
Teksti:
säk. 1 Peder Håkansson Syréen 1826, säk. 2-4 Abraham Falck 1754
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1874