227 On Jeesus lunastuksen jo täysin täyttänyt

 1. On Jeesus lunastuksen jo täysin täyttänyt, / on ristin kautta rauha rakennettu. / Siis miksi murehdinkaan, on kaikki hyvin nyt, / on muuri väliltämme murennettu. / Nyt päivä on jo tullut, yö poissa kokonaan, / on vankeuden vanginnut Jeesus kuollessaan, / hän kaikki vangit vapauteen päästi.

2. Nyt täysi on jo kaikilla lapsenoikeus, / kun Jeesus hankki meille sovituksen. / Niin turhaa oli pelkoni, turhaa ahdistus, / kun mietin, kuinka saisin armahduksen. / Kun eivät pyhitys, parannus tai kyyneleet / tai usko, kuuliaisuuskaan rauhaa tuottaneet, / saan Kristuksessa autuas jo olla.

3. Kun lahja on jo annettu, ansioilla voi / en koskaan saada valtakuntaa taivaan. / Kun Isä Pojassansa jo suosionsa soi, / saan kaiken perinnöksi ilman vaivaa. / Sä ensin annoit armon, vaan silti yritin / ja orjan töissä armoa turhaan anelin / ja rakkautta ansaita näin tahdoin.

4. Vaan ennen kuin on maailma ollut luotukaan, / mä pääsin lapseksesi Kristuksessa. / En siitä tiennyt, turhaan jäin yksin suremaan, / tein työtä ankarassa orjuudessa. / Nyt neuvojasi hiukan jo vihdoin aavistan: / on aivan kaikki armoa Herran Jumalan, / siis armostasi ainoastaan kiitän.

5. Ei autuaaksi kuolema muuta minua, / jo täällä autuuden sain Jeesuksessa. / Kun Herran viha sammui, en tunne pelkoa, / sain turvan yksin Herraan uskoessa. / Pois pyyhki veri Jeesuksen velkakirjani, / se poisti tuomion, joka meitä uhkasi, / ei armahdettu tuomiolle joudu.

6. Vaan, Herra, suojaa tieni, kun täällä matkaa teen, / en muuta turvaa löydä maailmasta. / Ja siihen asti kunnes käyn luokses taivaaseen, / estäthän minut ansaan joutumasta, / niin etten omiin voimiini luota milloinkaan / ja etten kiinny turhuuteen vieraan erämaan, / vaan luoksesi jo iloisesti kaipaan.

 

Melodia:
ruotsalainen kansansävelmä
Teksti:
Lina Sandell 1861
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1900