240 Oi ikikiitos olkoon Karitsan

1. Oi ikikiitos olkoon Karitsan, / hän tähtemme joi maljan katkeran. / Niin armossaan hän meitä rakasti / ja antoi kaikki synnit anteeksi.

2. Hän osti meidät, ihme suunnaton! / Jokainen kerran lunastettu on, / kun Jeesus huusi: ”Täytetty se on!” / Siis ikikiitos hänen olkohon.

3. Hän ihmiskunnan syntiinlangenneen / morsiameksi osti itselleen / ja verellänsä hän sen puhdisti. / Jo usko armo aivan omaksi.

4. Nyt, lapsi Aadamin, jo kiiruhda, / on juhlavaatteet kaikki valmiina. / Ne kasteessasi päälle puettiin / ja sinut Herran kansaan luettiin.

5. Se vaate Jeesus Kristus itse on, / hän pukee rakkaudellaan morsion. / Me synneissämme mustat lapset maan, / tahratta aivan juhlapuvussaan.

6. Siis usko, kun ei järki ymmärrä, / ei Isä meissä löydä virhettä. / Kun katson yksin Uhrikaritsaan, / vanhurskas olen, puhdas kokonaan.

7. Nyt säilytä siis oppi oikea: / saat pelastuksen aivan sellaisna. / Käy kiittämään jo verta Karitsan, / hän maksoi hinnan täyden, korkean.

8. On sillä, joka hylkää Jeesuksen, / vain tuomio ja vaiva ikuinen. / Ja kuitenkin myös hänet Karitsa / on päästänyt jo synnin vallasta.

9. Siis Jeesuksessa aina iloitsen / ja laulan uutta virttä pyhien. / Se Karitsalle kaikuu iäti / taivaassa kauniisti ja puhtaasti.

Melodia:
Sånger till Lammets lof 1875
Teksti:
Sånger till Lammets lof 1875
Uudistaja:
Eija Harmanen
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1900