250 Meillä on alttari, kiiruhtakaamme

1. Meillä on alttari, kiiruhtakaamme, / syntien painamat, äärelle sen. / Meillä on alttari, sille me saamme / syntimme heittää ja rangaistuksen. / Pääkallonpaikalla alttari Herran, / :,: sinne luo Jeesuksen lähden taas kerran.:,:

2. Jeesus jo syntini syyttävät kantoi, / Golgatan ristille velkani vei. / Puuhun ne naulasi, anteeksi antoi, / taivaassa synnistä syytetä ei. / Synniksi hän, minä synnittömäksi, / :,:kuolleeksi hän, minä taas eläväksi.:,:

3. Ei ollut hiukkaakaan Herralle tuoda, / vuokseni antoi hän henkensäkin. / En edes kiitosta saattanut suoda, / puolesta meidän hän kiittelikin. / Uhrasi itsensä, käskyt hän täytti, / :,:riittävät lunnaat näin meistäkin näytti.:,:

4. Meillä on alttari, siellä saan nähdä / Herramme kasvot, on valmiina häät. / ”Tulkaa!” soi kutsu jo maailman teillä. / Onneton, häistä jos pois sinä jäät. / Alttarin luona saat Jeesukseen luottaa, / :,:leivällä, viinillä syöttää ja juottaa.:,:

5. Matka on pitkä ja musta on yömme, / yömme on kuitenkin pääsiäisyö. / Meillä on alttari, siitä me syömme. / Ruokaa on tarjolla, sieluni syö! / Matka on pitkä, vaan Jeesus kun johtaa, / :,:taivaasta kirkkaus silmiin jo hohtaa.:,:

Melodia:
Koraalitoisinto Kuortaneelta
Teksti:
Jooseppi Mustakallio 1890
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1892