259 Murheinen mieli, murheesta nouse

1. Murheinen mieli, murheesta nouse, / ethän sä unohda aarrettasi. / Jeesus on sulla, uuvutetulla, / Vapahtajamme on ystäväsi.

2. Seisahda, mieti: armo on sulla. / Herrassa kaikki jo valmiina on. / Vanhurskas aivan, perijä taivaan, / kaiken sait lahjaksi, ansioton.

3. Et sitä huomaa, tunne et yhtään, / nyt näet syntisi, puutoksesi. / Hän sinut osti, synnistä nosti, / kasteessa puhdisti vanhurskaaksi.

4. Syntisi vaikka sinua vaivaa, / on tämä hurskaus muuttumaton: / kun veri Herran syntisi kerran / pois pesi, poissa se varmasti on.

5. Taivaassa aina on Isä sulla, / Poikansa vieläkin veljenäsi, / ja Henki Pyhä kuljettaa yhä / kotiin. Se varmaankin on kylliksi?

6. Oi mitä ihmeitä on pyhät Herran: / autuaat, silti he huokailevat! / Lapsia taivaan keskellä vaivan, / rauhassa, kuitenkin rauhattomat.

7. Uskossa täytyy kulkea vielä, / nähdä ei saa, ei se hyödytäkään. / Tunteethan vaihtuu, muuttuu ja haihtuu. / Siksi vain sanaansa luottamaan jään.

8. Murheinen mieli murheesta nouse, / kun Isän armo on muuttumaton. / Jos sumu aivan peittäisi taivaan, / kuitenkin aurinko taivaalla on.

Melodia:
Primus Leppänen 1923
Teksti:
Carl Olof Rosenius 1847
Uudistaja:
Eija Harmanen
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1874