281 Mestari, mahtava myrsky

1. Mestari, mahtava myrsky / jo nostattaa kuohujaan, / on tummunut taivas, ja tyrsky / lyö laivaamme voimallaan. / Mestari, herää ja auta! / Kuinka voit nukkua, / vaikka jokainen vaahtopää meidät / on syvyyteen haudata? / Tuuletkin tyynnytän voimallain, / rauhaa vain. / Raivota saa viha aaltojen / tai henkien tai vaikka ihmisten, / on laivassa keskellä myrskyjen / nyt valtias maan, meren, taivaitten. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain, rauhaa vain. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain! 

2. Mestari, tuskani alta / nyt huudan ja huokailen, / kun raivoaa pahuuden valta / taas uhkaillen, myrskyten. / Synnin ja syytösten aallot / tahtovat hukuttaa. / Tule, Mestari, nosta ja auta, / ei sieluni rauhaa saa. / Tuuletkin tyynnytän voimallain, / rauhaa vain. / Raivota saa viha aaltojen / tai henkien tai vaikka ihmisten, / on laivassa keskellä myrskyjen / nyt valtias maan, meren, taivaitten. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain, rauhaa vain. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain!

3. Mestari, pelko jo väistyy, / ja myrsky on tyyntynyt. / Jo aurinko laineilla läikkyy, / on mielessä rauha nyt. / Purteeni pieneen nyt jääthän, / Luojani, Herrani! / Sinä maailman myrskyistä kerran / viet satamaan kanssasi. / Tuuletkin tyynnytän voimallain, / rauhaa vain. / Raivota saa viha aaltojen / tai henkien tai vaikka ihmisten, / on laivassa keskellä myrskyjen / nyt valtias maan, meren, taivaitten. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain, rauhaa vain. / Ne tahtooni taivutan voimallain, / rauhaa vain!

 

Melodia:
Horatio Richmond Palmer 1874
Teksti:
Mary A. Baker 1874
Uudistaja:
Eeva Takala ja Sk-toimikunta
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910