295 Suuri Jeesuksen rakkaus on

1. Suuri Jeesuksen rakkaus on, / armo muualta tuntematon. / Jeesus neuvoo ja taluttaa uskoviaan / kautta oudon ja synkeän maan. / Hän riisuu ja pukee, / hän lyö, sitten tukee / menee piiloon mutta ilmestyy taas. / Tekee viisaasta tyhmän / ja rikkaasta köyhän, / jotta tyhmälle, köyhälle antaisi sen: / kaiken armonsa rikkauden. / Sumu kulkijat peittää, / mutta aurinko heittää / kohta yllemme kirkkauden.

2. Autuaita vain vaivaiset on, / taivastie kun on tutkimaton. / On Jeesus sen kulkenut, taivaasehen / portin kuolemallaan avaten. / Armoistuimen luokse / ken hädässään juoksee, / avun löytää ja virvoituksen. / Syvä synnin on juuri, / usein ahdistus suuri / syntisraukan kun yllättää, ainoastaan / epätoivo on kumppaninaan. / Silti armoa ano, / vanhurskauden jano / elon vedellä sammutetaan!

3. Jeesus armossaan järjestää niin, / että tiellä Jerusalemiin / me kohtaamme toisia uskovia, / yksi kaste ja tie kaikilla. / Jos väsymys voittaa, / niin ystävä hoitaa / matkaseurasta uupunutta. / Niin vaivat me jaamme, / ilon suuren me saamme, / kun me löydämme Jeesuksen ystäviä, / samaan taivaaseen pyrkiviä. / Hekin kutsutut näihin / ovat Karitsan häihin, / ilon kyynel on silmissänsä!

4. Suurta Jeesuksen armoa on, / että toisinaan tuntematon / ja kaukaakin saapunut opettaja / veriarmon on todistaja. / Taas kuulemme uudet / Herran salaisuudet, / oi sen Raamatun rikkautta! / Eipä taivainen ylkä / morsiantansa hylkää: / milloin seurakuntansa on uupumallaan, / hänpä lähettää oppilaitaan / herättämään meitä / jo kyllästyneitä, / niin hän saa meidät taas nousemaan.

5. On se iloista, rohkaisevaa, / meitä velttoja innostavaa, / jos Kuningas kutsuu näin pilkkaajankin / tielle Golgatan ja Siionin. / Sitten yhdessä mennään / sen kanssa, joka ennen / juoksi huoletta helvettihin. / Ken tämän nyt kuulee, / se huutakoon: ”Tule!” / Tule Jeesus, lisää joukkoa uskovien, / kunnes noudat sinä morsiamen. / Minkä aikaa vielä riittää, / tahdon sinua kiittää / vuoksi armon ja rakkauden!

Melodia:
kansansävelmä Lounais-Suomesta
Teksti:
Halullisten sielujen hengelliset laulut 1790
Uudistaja:
Jukka Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1999