308 On onnellista, saat laulaa aina

1. ”On onnellista”, saat laulaa aina, / kun olet aivan autuas. / Nyt tarkkaan mieleesi tämä paina: / jo sinut osti Kuningas. / Hän tuli tänne taivaasta / ja kärsi, kuoli, ystäväsi. / Näin päästi myös sinut synneistäsi / sellaisenasi Jumala.

2. Ja vaikka ahdistus mielen täyttää, / kun Herran kasvot peittyvät, / ja vaikka toivottomalta näyttää, / kun synkät synnit syyttävät, / niin tärkein olkoon muistissa: / ei Herra koskaan hylkää lastaan. / Jos kuoletkin, sinut ottaa vastaan / sellaisenasi Jumala.

3. Niin iloisesti nyt laulut soivat / tai kenties läpi kyynelten, / tai ehkä murheesi suuret voivat / vaientaa laulun jokaisen. / Vaan kuule ääntä rakkainta, / mieleesi Sulhasen sana paina: / ”Rakastan morsiantani aina, / on sellaisenaan ihana.”

4. On kaikkein suurinta maailmassa / näin löytää autuus veressä. / Vain silloin synnin pauhinassa / voi sielun tuska tyyntyä. / On kirjoitettu sanassa: / Nyt olet armosta lapsi taivaan, / saat täyden autuuden tänne vaivaan / sellaisenasi, todella.

5. Niin kauan kuin tämä matka kestää, / on murheen päivä päällä maan. / Vaan Isä ohjaa, vaarat estää, / ja pääset kotiin ihanaan. / Saat kohta sinne saapua, / et siellä lakkaa laulamasta / Lunastajastasi rakkaimmasta. / Myös sinut osti Jumala.

Melodia:
Sions Nya Sånger 1875
Teksti:
Säk. 1-4 Peter Jönsson Aschan 1757, säk. 5 Johannes Bäck 1885
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1879