32 Sun kanssasi alkaa, oi Jeesukseni

1. Sun kanssasi alkaa, oi Jeesukseni, / taas uskallan tämänkin vuoden, / kun tiedän sen, että käyt vierelläni / sun kätesi käteeni suoden. / En kanssasi kulkien pelkää.

2. Nuo kätesi, jalkasi lävistetyt / taas työstäsi kertovat mulle. / Ne kertovat syntien päästöä nyt / ja armoa vain kirotulle. / Sun kanssasi syntinen viihtyy.

3. On kanssasi riemuni loppumaton, / ei sieluni murheista tiedä. / Nyt pois veren kauttahan syntini on, / kun tahdoit ne ristille viedä. / On kanssasi rauha ja riemu.

4. Voin kanssasi olla siis onnellinen / myös silloin, kun tuskia annat. / Vain kiitosta sinulle näin laulelen, / kun rinnalla kuljet ja kannat. / On kanssasi niin hyvä olla.

5. Näin kanssasi synkissä laaksoissa maan / teen matkaani turvassa aivan. / Kun vitsasi, sauvasi tukea saan, / niin säilytän suuntana taivaan / ja kanssasi käyn kodin rauhaan.

6. Nyt tahdonkin kulkea kanssasi näin / ne vuoteni, jotka sä annat. / Maan muuttuvan murheista lähtiessäin / vain haavojes armossa kannat / sun kanssasi taivaaseen, riemuun.

 

Melodia:
Kangasalan koraalikirjassa 1624
Teksti:
Kauko Veikko Tamminen 1910
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910
Tekijänoikeudet
Tekstin © Sley