332 Vei kuolemasi, Jeesus, niin täysin

1. Vei kuolemasi, Jeesus, niin täysin synnit pois / kuin syntiinlankeemusta ei koskaan ollut ois. / On puhdas ihmissuku, jokainen syntinen, / kun Jeesuksemme uhri on aikaansaanut sen.

2. On armo tämä aina kuin lääke verraton. / Vain armoasi käytän, kun sielu sairas on. / Se kallis verivoide taas minut parantaa, / tuo rauhan omaantuntoon, sen täysin puhdistaa.

3. Saan, Jeesus, veres armon ruuaksi nälkäisen. / Vain armo saattaa antaa sen mitä tarvitsen. / Se onkin herätessä aamulla juomani. / Se päivällä on ruoka, illalla leipäni.

4. Saa, Jeesus, veres armo mykänkin puhumaan. / Innoissaan veljillensä hän lähtee kertomaan. / Ja kiitoslauluun liittyy myös sydän syntisen, / kun saa hän nähdä veren ja siinä autuuden.

5. On, Jeesus, veres armo kuin lähde pohjaton: / nyt vaikka juon ja juotan, se yhtä täynnä on. / Niin tulvillaan on vettä tuo virta Jumalan, / en ammennettaessa sen huomaa laskevan.

6. Vie, Jeesus, veres armo nyt tielle pyhyyden, / ja siitä voiman voittaa saa heikko syntinen. / Ei koskaan veren armo suo tilaa lihalle, / vaan lihaa vastaan riidan tuo sydämiimme se.

7. Näin, Jeesus, veres armo saa aikaan kiitoksen. / Se vielä kerran kaikuu myös luona istuimen. / Kun kaikki toiset laulut katkaisee kuolema, / niin taivaassa saan laulaa veresi kiitosta.

Melodia:
Toisinto Noormarkusta
Teksti:
Kauko Veikko Tamminen 1908
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910
Tekijänoikeudet
Tekstin © Sley