338 Kun Jeesus synnit hautaan vei

1. Kun Jeesus synnit hautaan vei, oi onnen päivä se. / Ja sieltä meille voiton toi, oi onnen päivä se. / Hän kerran meni kuolemaan ja nousi kirkkaudessaan, / näin autuaaksi, vapaaksi hän teki minutkin. / Se oli onnen päivä se, se oli onnen päivä se, / kun pääsin Herran omaksi, oi onnen päivä se.

2. Hän kastoi minut kuolemaansa, onnen päivä se. / Näin pääsin hänen haavoihinsa, onnen päivä se. / Hän otti minut armoonsa, nyt olen morsiamensa / ja autuaana, vapaana saan olla omansa. / Se oli onnen päivä se, se oli onnen päivä se, / nyt olen hänen omansa, oi onnen päivä se.

3. Kun nukuin, Jeesus herätti, oi onnen päivä se. / Hän rakkaudellaan uudisti, oi onnen päivä se. / Sai kiinni syntijuoksusta ja kantoi kotiin lampaansa, / hän antoi kaiken taivaansa, nyt olen omansa. / Se oli onnen päivä se, se oli onnen päivä se, / kun Jeesus löysi lampaansa, oi onnen päivä se.

4. Oi olisihan, ystäväni, onnen päivä se, / jos Jeesus saisi sinutkin, oi onnen päivä se. / Siis suostu, sielu rauhaton, Jeesuksen syliin, onneton. / Hän on jo sinun luonasi ja hoitaa haavasi. / On silloin onnen päivä se, on silloin onnen päivä se, / kun Jeesus löytää sinutkin, oi onnen päivä se.

5. Ei muistele hän syntejäsi, onnen päivä se. / Hän puhdisti jo virheistäsi, onnen päivä se. / Saat olla hänen omanaan, hän kantaa käsivarsillaan, / siis käänny hänen puoleensa, niin pääset kotiinsa. / On silloin onnen päivä se, on silloin onnen päivä se, / kun pääset hänen luoksensa, on onnen päivä se.

6. Vaan armoaan jos halveksit, on kauhun päivä se. / Jos synnin tietä kuljeksit, on kauhun päivä se. / Vain kaadut, kuolet, onneton, saat ankarimman tuomion. / Siis vaivu armoon ikuiseen ja sulaan laupeuteen. / Ja niin on onnen päivä nyt, ja niin on onnen päivä nyt, / hän voittaa sinut omakseen, on onnen päivä nyt.

Melodia:
Lunastettuin lauluja
Teksti:
Pietari Kurvinen
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1999