37 Tänään jälleen Herran kansan

1. Tänään jälleen Herran kansan / kiitosvirsi viritköön. / Maria kun Jeesuslapsen / kantoi Herran pyhäkköön, / jotta lapsen puolesta / uhraisi hän uhrinsa.

2. Isä taivaan ainoansa / itse antoi uhriksi / suodaksensa maailmalle / sovituksen lahjaksi. / Synniksi näin Herramme / tehtiin vuoksi syntimme.

3. Viaton on Jeesus-lapsi, / ainut puhdas päällä maan. / Kun hän syntyi tallin seimeen, / ratkes taivas laulamaan. / Kirkkaat äänet enkelten / soivat maassa ihmisten.

4. Lapsen syliinsä nyt ottaa / vanha, hurskas Simeon. / Herran suurten lupausten / täyttyvän hän nähnyt on. / Hengessään hän riemuiten / lausuu lasta katsellen:

5. ”Palvelijasi nyt lasket, / Herra, rauhaan menemään, / silmäni kun ovat päässeet / autuutesi näkemään, / jonka kansallesi toit, / myöskin pakanoille soit.”

6. Jeesus, lailla Simeonin / sinuun tahdon katsoa, / nähdä, että autuuteni / minulla on sinussa, / että autuus kaikkien / myös on minun, syntisen.

7. Ja kun lähtöhetken tullen / silmäin valo himmenee, / auta, että uskon silmä / sinua vain katselee. / Simeonin kanssa saan / käydä Herraa katsomaan.

Melodia:
Sionsharpan 1874
Teksti:
Johannes Hymander 1876
Uudistaja:
VK 48
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1877