385 Nyt nosta ristin lippu korkealle

1. Nyt nosta ristin lippu korkealle, / valkoinen vaate, vereen kastettu / ja huuda rohkeasti maailmalle: / On kaikki synnit anteeksannettu, / kun kuoli Golgatalla Karitsa / maailman kaiken syntiuhrina.

2. Nyt nosta lippu yhä ylemmäksi, / jokaisen autuudeksi kirkasta / näin ristiinnaulittu, tee tiettäväksi: / On päässyt synneistänsä maailma. / Ei ainoaltakaan saa peittyä / se, miksi Jeesus kuoli ristillä.

3. Nyt nosta lippu, kerro iloisesti: / Kuollessaan Jeesus sinut lunasti. / Jokaisen vuoksi rangaistuksen kesti, / sinutkin silloin Isä armahti. / Näin kaikki murheiselle kirkastuu, / kiitosta Herran silloin laulaa suu.

4. Nyt nosta lippu, vaikka hulluudeksi / tahdotaan ristin saarna tulkita. / Ethän vain itse selitystä keksi, / sehän on Herran omaa hulluutta. / Hän kyllä itse vastaa sanastaan, / ei sanantuojaa vaadi vastaamaan.

5. Nyt nosta lippu, tuomion saat kerran, / jos toisenlaisen ilmoituksen tuot. / Jos toisin saarnaat kuolemasta Herran, / ihmisten viisautta ilmi tuot. / Ei siitä Herra ryhdy vastaamaan, / vaan saarnaajalta vastuu vaaditaan.

6. Sanomaa Herralta me julistamme, / ei ihmisjärki johda taivaaseen. / Vie järki väärään suuntaan matkallamme, / vain sana näyttää tietä autuuteen. / Ei senkään johdatusta ymmärrä / ihminen ilman Pyhää Henkeä.

 

Melodia:
Rikhard Mäkinen 1912
Teksti:
Kauko Veikko Tamminen 1908
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910
Tekijänoikeudet
Melodian ja tekstin © Sley