415 Kun tänään muistat, kuinka rakas Herra

1. Kun tänään muistat, kuinka rakas Herra / on ollut uskollinen, hoitanut, / niin Samuelin lailla Mispan luona / voit kirjoittaa nuo sanat tunnetut: / Minua auttoi Herra tähän asti, / on läsnä ollut, vaikken huomannut, / ja siunannut kuin hän vain yksin siunaa, / ja antamansa kuorman kantanut.

2. Hän tähän asti kanssasi on ollut, / myös silloin, kun et nähnyt jälkiään. / Hän tähän asti erämaiden halki / sinua kantoi armosylissään. / On rakastanut aivan niin kuin äiti / ja kaiken huolehtinut kohdalleen. / On kalliosta vettä juosta suonut, / tien meren halki tehnyt kansalleen.

3. Tuo ”tähän asti” Herraan uskovalle / näin lupaa siunausta vastakin. / Kuin tähän asti, niin hän hoitaa aina, / hän sama tänään on kuin eilenkin. / Jo paljon sait, ei huolenpito ehdy, / on Herran vilja-aitta tulvillaan! / Et mitään liikaa häneltä voi pyytää, / kun Poikansakin antoi kuolemaan.

4. Seuratkoon Herran hyvyys kaikkialle, / se tulkoon arkeen, koko elämään! / Ja suokoon Herra paljon, mitä pyydät / ja mitä nyt et osaa pyytääkään. / Sä kunnes kerran laulat niin kuin nytkin, / vaan silloin taivaan ilojuhlissa / näin laulat: Tähän asti Herra auttoi. / Sinulle kiitos, Herra ainoa!

Melodia:
Theodor Söderberg 1878
Teksti:
SK 1892
Uudistaja:
Iina Vaarnamo ja Sk-toimikunta
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1892