422 Nyt päivän töitä tehdessä

1. Nyt päivän töitä tehdessä sua muistan Herrani, / kun kannoit päivän kuorman ja helteen vuokseni. / Kun ristinpuulle asti sä kuuliaisena / jo kuljit, meidät syntiset näin päästit kahleista.

2. Voi työni olla raskasta ja liian vaativaa, / vaan armollasi hoidat, se auttaa, kannustaa. / Kun työhön ryhtyessä jo mietin mielessäin: / Sen teenkin Jeesukselle, on helppo tehtäväin.

3. Voi täällä tyhjä, autio ja kolkko olla maa, / vaan kun on läsnä Jeesus, se kukkiin puhkeaa. / Kun parhaakseni antaa hän tuskaa, riemua, / hän kaiken vaihdellessa on aina turvana.

4. On Jeesus lähde elämän, hän juottaa nääntyneen. /

Näen laupeutensa suuren: hän kutsuu rakkaakseen. / Ei muutu Herran mieli kuin mieli ihmisen, / saa laulaa suu ja kieli: Hän ruokkii nälkäisen.

5. Näin Herran armo, laupeus on aina luonani. / Jos hylkäävän hän näyttää, on silti kanssani. / Hän johdattaa ja kantaa ja raivaa polkua, / kun vihollinen vaanii ja seuraa minua.

6. On turvapaikka ainoa vain Herran haavoissa. / On talvi kesää niissä ja paasto joulua. / Maailman kuohuessa voin linnaan paeta / ja laulaa Jeesuksesta hyvässä hoidossa.

Melodia:
Kansansävelmä Gotlannista
Teksti:
Lina Sandell 1861
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1892