464 Tuo outo, suuri laivanne

1. Tuo outo, suuri laivanne, se minne suunnistaa? / On liiton arkki allamme, vie taivaan satamaan. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

2. Ja kuinka monta laivalla nyt teitä matkustaa? / On tuhansia matkalla, vaan laiva kannattaa. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

3. Ken laivan halki kuohujen perille johdattaa? / Vain Herran Henki ohjaa sen ja luotsaa taidollaan. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

4. Jo näyttää reitin kompassi kummulle Golgatan, / on meillä armon viisumi, on sana Jumalan. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

5. Ei pelkoon ole aihetta, kun myrsky yllättää. / On Vapahtaja laivassa, hän aallot tyynnyttää. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

6. Vaan onko tilaa muillekin suojassa laivan sen? / On paikka huonoimmallekin ja matka ilmainen. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

7. Ei häiriötä laivalla, kun Herraa kuunnellaan, / ja reitti selvä kartalla vie rauhan satamaan. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

8. Kun viimein, Jeesus, saavumme me rantaan autuuden, / niin haavoistasi laulamme, on mieli riemuinen. / Jo purjeet armo pullistaa, saa laivan kulkemaan, / ja sitten häitä viettää saa, kun rantaan saavutaan.

Melodia:
Emil Törnvall 1911
Teksti:
Fredrik Engelke 1874
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910